вторник, 15 ноября 2016 г.

Borra i betong plugg

Beställ via telefon, mail eller på webben innan 15. Gör fynd av kvalitetsprodukter. Fri frakt på fynd från 500kr! Vi har massor av positiva omdömen. Se vad våra kunder tycker om oss!

Vill du ha vår katalog hemskickad? Beskriv vad som ska göras och få anbud från lokala betongföretag. Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Piercingar med högsta kvalitet till bästa priser direkt från tillverkaren. Ska du borra i betong ? Borra och fästa i betongväggar var inte så vanligt förr i världen.


På den gamla goda tiden hade man inga större problem att få upp sina hyllor, tavlor, väggklockor etcetera på väggen.

Hej, Jag har en massa borrande i betong framför mig. Så det alltså en förfärlig massa 5mm-hål jag ska borra. När du ska borra i betong , tegel eller sten, bör du välja en borrmaskin med slagfunktion som inte bara roterar, utan även har en rörelse fram och tillbaka och hamrar sig in i väggen. FixarTV tipsar om hur man går tillväga när man borrar i betong. Hål för pluggar borras mer eller mindre försiktigt beroende på storlek och underlag.


Borra alltid i rät vinkel och ändra aldrig riktning medan du borrar , var särskilt noga när du borrar i mjuka och porösa material, t. Två dimensioner måste beaktas när man borrar plugghål: borrhålsdjup och borrhålsstorlek. Vid infästning med skruv i betong används ofta plugg , expander eller kemisk infästning (ankarmassa). Lättare infästningar kan göras med plastplugg. Metoden anpassas efter vad det är som skall fästas och hur tungt det är och vilka krafter som kommer att påverka infästningen.


Men för större belastningar behöver du plugga. Det finns en särskild sorts plugg just för skivor som heter Mollyplugg eller gipsexpander. För att montera olika inredningsdetaljer i betong har man tidigare alltid varit tvungen att använda plastplugg eller motsvarande.


Men nu ska man för första gången kunna skruva i betong utan att använda plugg. Gothia Fästteknik har nämligen lanserat en skruv som kan monteras i betong , natursten, hål- och fulltegel – helt utan plugg.

För att välja rätt plugg ska du också veta vilket material väggen består av. Gips- och andra skivmaterial låter ihåliga när man knackar på väggen. Tegel och betong ger ett stumt ljud. Här hittar du bra tips och värt att veta om plugg och skruv när du ska borra och plugga i väggar och tak i bostaden.


Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris byggvaror. På BAUHAUS hittar du rätt plugg för infästning i betong.


Fler plugg hittar du i kategorin nylonplugg och universalplugg som även passa bra för infästning i betong. För att underlätta ditt arbete kan det vara bra att ha hjälp av en borrmaskin och borrar. Du ska även ha speciell betong borr. Utöver det är det bara att köra. Billigast är att låna eller hyra en maskin då dessa är dyra.


Antar att du har en skruvdragare och den kan inte borra betong. Betongskruv är avsedd för enkel förankring i betong , tegel, hålsten och håltegel. Specialhärdad skruv som dras direkt i ett borrat hål, utan plugg.


Den är helgängad med en s. NYLONPLUGG För montage i de flesta material, företrädesvis betong , lättbetong, håltegel, massivtegel. Genom sin utformning ger pluggen möjlighet till riktad expansion samt hög drag och tryckhållfasthet. Använd bomull som plugg. Borra upp ett tunt hål som du fyller med bomull innan du slår in kroken. Vid förmontage borrar man ett hål, stoppar i pluggen i borrhålet, sätter upp det som ska monteras och skruvar skruven genom det och in i pluggen.


Här är det viktigt att anpassa skruvens längd så att den når igenom pluggen. Skruven ska vara minst pluggens längd plus materialet som ska fästas plus millimeter. Vingarna längst upp på pluggen förhindrar pluggen från att rotera under montaget. Spikplugg monterar du mycket enkelt.


Du har borrat hål i väggen för en plugg , men när du trycker in pluggen upptäcker du att hålet är för stort och att pluggen sitter löst. Borra , slå in med hammare och montaget är klart.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения