четверг, 17 ноября 2016 г.

Polisanmälan bedrägeri tradera

Vi rekommenderar alltid att du har så mycket information som möjligt om annonsen och säljaren tillgänglig. Bedrägeri – utsatt Har du blivit lurad att göra något, eller att inte göra någonting som gjort att du tagit ekonomisk skada har du blivit utsatt för bedrägeri. Det är viktigt att du polisanmäler brottet och kontaktar din bank så snart som möjligt. Förutom att anmäla till Tradera uppmanas köpare som blivit lurade att göra en polisanmälan , oavsett om man fått sina pengar tillbaka eller inte.


Polisanmälan bedrägeri tradera

Då kan vi samarbeta med polisen och se till att personen som är ansvarig ställs inför rätta eller att man åtminstone gör en utredning, säger Traderas säkerhetsansvarig Niclas Hjelm. Spara all information om köpet, kontonummer, telefonummer, meiladress mm. Ring polisen och gör en polisanmälan. Detta är ett bedrägeri , vanligt förekommande!


Den viktigaste infon för polisen är kontonummret för någon står ju registrerad på det och den som gör bedrägeriet vill ju åt pengarna! Inte fått varan som jag köpt på Tradera ,. Jag är polisanmäld av säljare på Tradera ! Hur polisanmäler man nån som säljer på Tradera? Blåst på tradera, vad göra?


Polisanmälan bedrägeri tradera

Pengarna kan komma från bedrägerier och man försöker på detta sätt göra det svårare för utredande myndigheter att spåra pengarna. Köper eller säljer du begagnade grejor på exempelvis Blocket eller Tradera ? Fortsätt gärna med det – men se till att du gör det på ett säkert sätt. Anmäl vart själv blåst på lök och totalt lurade snubben andra på tradera på över 100lök totalt.


Ringer snuten varje dag och dom har en misstänkt men inte fan händer det något. Fick höra från fogden att den personen som stod för kontot hade skulder från gammla dommar för bedrägeri och skatte skulder på över miljon. Gör en polisanmälan Anmäl brott till polisen så snart du kan.


En tidig anmälan gör det lättare att hitta tekniska bevis och förhöra vittnen. Om det är ett pågående brott, eller en akut situation, ska du alltid ringa 112. Du går bara in till polisstationen och säger att du vill göra en anmälan gällande bedrägeri. Berätta vad som hänt och ha med dig datumuppgifter, namnuppgifter, adress etc på den du vill anmäla.


Skriv ut ev mejl som kan vara bra att visa osv. Det förekommer mycket bedrägerier på tradera som tradera själva inte gör något åt. Jag själv som deras användare har råkat ut för bedrägeri via tradera vid flera tillfällen, och vid dessa tillfällen ber tradera en att polisanmäla bedrägeriet , men därefter händer det inte så mycket mer än så. Tradera bör ha IP-loggar på inloggningar, vilket inte är hela världen att dölja men.


Jag mailade och frågade om han polisanmält mig som person eller själva händelsen, och han svarade att han anmält innehavaren av kontot och det är jag. Jag har också kontaktat Tradera , och skrivit om mitt dilemma. Skall jag erbjuda mig att betala för jackan om han tar tillbaka polisanmälan ? Flera bedrägeriförsök och bedrägerier har genomförts på Tradera den senaste tiden. En omfattande säkerhetslucka är anledningen – och alla användare kan drabbas.


Bedragare har kunnat byta lösenord på användares konton, helt utan uppgifter om tidigare lösenordet. Man ska aldrig köpa för mer att man har råd att förlora på Tradera. Just vissa säljare på Tradera lever på bedrägerier i synnerhet på mobiler, laptops samt märkesdaker. De hämtar bilder från nätet, kopierar och lägger ut på försäljning när de inte ens har sakerna.


Sen har man väl ett litet eget ansvar också. Pga att många anser att det inte ger något så får heller inte polisen mer underlag. Polisanmäl all form av bedrägeri.


Det kan vara så att samma person som blåst dig har blåst 1andra personer. Fler anmälningar ger bättre underlag. Då Tradera skrev att köpet omfattade Köparskydd via PayPal först och sedan nekar till det nu i efterhand.


Jag har sparat chattskriften med Tradera som jag kan visa PayPal vid upptrappning till ett PayPal-krav.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения