вторник, 22 ноября 2016 г.

Bibelord om hopp

Bibelord om hopp

Bibeln har påverkat människors kultur i årtusenden. Därför kan kunskap om bibeln hjälpa oss att förstå konsten, historien och samhället. På den här sidan kan du läsa några välkända bibelord utifrån olika teman. Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också. Bibelverser om HOPP , ja sådana behöver man få läsa och veta att man har hopp i Guds Or för ibland är man sargad.


Bibelord om hopp

Vi har ett fantastiskt hopp. Men ibland kan livet “komma emellan” och göra det svårt att hålla fast i detta hopp. Det finns många bibelverser om hopp som uppmuntrar oss och påminner oss hur mycket vi har att hoppas på! Vårt hopp är att vi blir som Jesus och får vara med honom för evigt efter att vi har levt detta liv för honom.


Bibeln ger oss många exempel på hur Gud ger oss hopp och tröst. Bibeln säger i Romarbrevet 15:profetior i skriften står där för att undervisa oss, så att vi genom vår uthållighet och den tröst skriften ger oss kan bevara vårt hopp. Gud är kärleksfull och vill hjälpa och trösta oss även när vi gör misstag.


Bibelord om hopp

Men nu består tro, hopp och kärlek, des­sa tre, och störst av dem är kärle­ken. Lev i kärlek, så som Kristus har äls­kat oss och utlämnat sig själv för vår skull som en of­fergåva, ett välluk­tan­de of­fer åt Gud. Har den plats för en stunds eftertanke? Många har gjort det till en vana att stanna upp och samla sina tankar kring ett Jesuscitat eller annat bibelord , och de kan ofta berätta om hur den vanan ger kraft och stadga åt livet. Den kommer dock finnas kvar för den som vill gå tillbaka.


Funderar du på vilka bibelord som egentligen hör ihop med olika centrala ämnen? Här har jag samlat några, inte alla, av de viktigaste och mest utmanande bibelverserna. De är utvalda för att ge tankar från lite olika håll, fyra till antalet, varken mer eller mindre. Det tycker jag är trösterika ord.


Gläd er åt ett evigt hopp mitt i era prövningar. Vi uppmuntras genom andras tro och erfarenheter. Fråga: Det ska finnas ett ställe i bibeln som talar om tro, hopp och kärlek, men jag kan inte hitta det. Jeremia 29:handtextat i kalligrafi – ett underbart bibelord om hopp som påminner om att Gud vill dig väl.


När ni åkallar mig och ber till mig skall jag lyssna på er. Jag vet vilka avsikter jag har med er, säger Herren, välgång, inte olycka. När ni söker mig skall ni finna mig, ja, om ni helhjärtat söker efter mig skall jag låta er finna mig, säger Herren. Om någon av er är vis och erfaren skall han med sin goda vandel ge prov på den mildhet. Har jag styrka som kan ge mig hopp ,. Ni skall kalla på mig och komma och be till mig, och jag skall höra er.


Ni skall söka mig, och ni skall också finna mig om ni söker mig av hela ert hjärta. Herre, till ditt namn står vårt hopp , vår längtan är att få åkalla dig. Om vi längtar efter att få återse en kär vän, hur mycket mer borde vi då inte längta efter att få möta kärlekens Gud?


Den som fått en aldrig så liten aning om vem Gud är glömmer det aldrig. Den aningen föder hopp om att återigen få uppleva Guds närvaro. The next video is starting stop. Jag tillverkar tavlor, kort och posters med budskap som bygger upp ditt inre och kanske blir till en uppmuntran till vänner och besökare i ditt hem.


Fyra olika affischer med bibelord. Befrielse, Hopp , Glädje och Kraft. Affischerna kan med fördel användas som samtalsunderlag för olika samlingar i kyrkor och församlingar.


Framtagna av Svenska Bibelsällskapet.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения