пятница, 20 октября 2017 г.

Barnaministeriet idag

Barnaministeriet idag

Jag vill inte vara mitt hjärtfel. Barnaministeriet dokumentär: Ellens vägval. Uppmärksamma dagen genom att lyssna på Ellens vägval - ett program om Ellen som växer upp i en strikt religiös familj och kommer ut som homosexuell. Ellen växer upp i en strikt religiös familj.


Brännande dokumentärer ur barns och ungas perspektiv. Men vad orsaken än är så drabbas barnen alltid hårt. Syftet är att informera och utbilda lyssnaren och programmen riktar sig främst mot en vuxen publik. Men det är även en berättelse om ensamhet och att växa upp för fort.


Om att inte vara som andra barn och om en svårhanterlig vuxenvärld. Och idag förstår jag att man… Jag förstår att det är lättare att välja bort det eftersom, jag menar som Pepper, du hör ju väldigt bra! Då blir ju motivationen, tror jag, som förälder lägre, för det är ju ändå ett helt annat sätt att teckna på. Shanti är år och har flyttat runt på nio olika behandlingshem sen hon var 13. Idag bor hon på ett miljöterapeutiskt behandlingshem och om det blir.


Mayson är varken tjej eller kille. Det har nu gått två år sen hen insåg att det inte var något konstigt med att vara icke-binär, och idag har May. Hon tränar flera gånger i veckan och drömmer om att bli världens starkaste kvinna.


Genom sociala medier hittade hon sin förebild - 20-åriga Mia Engrenius, även kallad Pippi. Svantes förflutna är överlag lyckligt. Mia blev juniorvärldsmästare i styrkelyft som 17-åring. Lillebrors studentbal.


Barnaministeriet idag

Angelica kan inte bo hemma, för där mår hon inte bra. Och hon vill helst inte prata med någon om hur hon mår. I väntan på att få någon annanstans att bo, bor. I inslaget följer reportern en 13-årig flicka i Sundbyberg, vars familj saknar en egen bostad. Frågor som dessa kommer dessvärre sällan i svart och vitt.


Vi vill bidra till att människor ska kunna kommunicera och lära av varandra för att skapa ett samhälle där alla får plats. Enäggstvillingarna Erik och Gustav är särbegåvade. De lärde sig läsa när de var tre år gamla.


När de var tio år träffade vi dem för första gången. Idag är hennes liv indelat efter tävlingssäsonger. I hennes vardag finns det inte plats för mycket mer än träning, sömn och kost. I TFS försöker vi lyfta fram ungas erfarenheter av hur det är att växa upp med exempelvis muslimsk, hinduisk, kristen, judisk eller humanistisk bakgrund i Sverige idag.


Hur utövar man sin religion och kultur i vardagen? Vilka fördomar möter man? Det här är en lycklig historia, men också en berättelse om ensamhet och om att växa upp för fort. Och hur det gjort honom till den person han är idag. Behandlingen av leukemi bland barn har kommit långt och idag ser statistiken god ut.


Barnaministeriet idag

Men biverkningarna av behandlingen kan leda till nya, svåra sjukdomar. Många blir fria från själva cancern.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения