пятница, 13 октября 2017 г.

Barnmisshandel lag

Enligt föräldrabalken kap § har barn rätt till omvårdna trygghet och en god fostran. En ny, skärpt lag mot barnmisshandel kan börja gälla redan juli i år. Socialtjänstministern Morgan Johansson lovar att rekordsnabbt lägga fram det nya lagförslaget. Ibland mal statens kvarnar väldigt snabbt, säger ministern till aftonbladet.


Barnmisshandel lag

Just nu är han själv hemma med sin nyfödde son, fem dagar gammal. Om vi ska kunna fånga upp barnen som drabbas, anser vi att det är dags att ta ytterligare steg för att den svenska lagen och barns rätt till skydd når och omfattar alla barn. Den faktiska utvecklingen av barnmisshandel i Sverige skall beskrivas och förklaringar till denna utveckling sökas. Vid Brottsförebyggande rådet (BRÅ) planeras för närvarande ett forskningsprojekt för att fördjupa kunskaper om barnmisshandel genom sammanställningar av olika typer av statistik och beskrivande studier av polisanmälda fall. I lagen står det att alla som får kännedom om eller misstänker att ett barn far illa bör anmäla det till socialnämnden (kap. c § SoL).


Som privatperson har du möjlighet att vara anonym, men det förutsätter att du inte berättar vem du är när du kontaktar socialtjänsten. I Det här borde alla veta om sexuella övergrepp mot barn har vi samlat svar på vanliga frågor om sexuella övergrepp mot barn. Kunskap är makt att hjälpa! Huvuddelen av all misshandel mot yngre barn utförs av barnets föräldrar eller annan vårdnadshavare. Dessa tidigare lagförda hade genomsnittligt sett betydligt mer omfattande registrerad brottslighet än en normalgrupp lag -förda personer.


Det finns således ett inslag av tungt kriminellt belastade personer bland gärningsmännen. Det är svårt att ta reda på den egentliga omfattningen av barnmisshandel eftersom våldet ofta inte polisanmäls när det gäller små barn. Lagen hånades av omvärlden men idag har länder förbud mot barnaga.


Exakt vad är psykiskt barnmisshandel egentligen? Och utsätter du ditt barn för detta om du någon gång ibland tappar humöret? Här följer en översikt som berättar mer.


Barnmisshandel lag

Trots att barnaga därefter saknade lagstö uppfattades lagen ofta medge barnaga ändå (eftersom det saknades uttryckligt förbud att aga barn), varför det ansågs behövas en tydligare lag för att motverka barnmisshandel , styrka barns rätt och förändra det allmänna rättsmedvetandet. Unicef har i rapporten också jämfört den svenska lagen med vad som står i FN´s barnkonvention och säger att Sverige inte gör tillräckligt för att skydda barn i en utsatt situation. Vi vill se en ändring av brottsbalken och att det måste till en särskild bestämmelse om misshandel mot barn. VAD SÄGER LAGEN OM BARNMISSHANDEL ? Både kroppsliga bestraffningar som smisk, örfilar och kränkande behandlingar som att hota, skrämma eller förlöjliga, är förbjudna i lagen. I de flesta definitioner av barnmisshandel anses såväl fysisk som psykisk misshandel ingå, liksom kravet på att förövaren ska vara en vuxen människa.


Av det som jag har har läst tidigare om antiagalagen är att lagen varit normbildande och lett till en dramatisk förändring i värderingar hos vuxna och minskad frekvens av barnmisshandel. Han vet hur lagen ser ut i Sverige. Så då får han också vara beredd på att ta konsekvenserna.


Barnmisshandel lag

Hamnar han i fängelse så är det enbart hans eget fel, absolut inte under några omständigheter är det ditt fel. Som rubriken lyder: Vad blir straffet om man erkänner för polisen att man slagit sitt barn några gånger? Slag på armen, ryggen. Brist på ett stödjande socialt nätverk utgör en ökad risk för barnmisshandel.


Isolering från ett potentiellt stödsystem minskar möjligheten för familjer i stressfulla situationer att få hjälp. Det kan också innebära att insynen i familjen minskar liksom möjligheten att erbjuda föräldrarna vägledning och råd i sitt föräldraskap. Detta innefattas istället i brottsbalkens tredje kapitel rörande.


Barnen är fem och sex år.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения