четверг, 19 октября 2017 г.

Gå vidare ensam efter otrohet

Gå vidare efter otrohet. Hur kan man förlåta och gå vidare efter otrohet ? Upptäckten av otrohet – allt från hemliga sms, telefonsamtal, eller hemliga mail via internet – kan vara en extremt förödande upplevelse. Får man inte jobba med det är risken att den som blivit sviken fastnar i grämelse eller bitterhet eller att den som svikit återigen flyr från sina känslor, med en ny otrohet eller på något annat sätt, säger Laila Dahl, par. Förhållanden handlar om tillit – och nu är denna tillit förlorad.


Gå vidare ensam efter otrohet

Det sätter känslorna i gungning och kan resultera i en livskris som man inte kan bortse från, säger Bente Müller, barnmorska, sexolog och terapeut på Samlivshjelp. Otrohet kan vara en stor utmaning för relationen. Jag valde att stanna efter otroheten. Vet inte ännu vad som händer framåt i tiden då det är så nytt.


Men då jag älskar honom så vill jag fortsätta och han visar att han vill gå vidare med mig. Vi går i parterapi han går i enskild terapi. Vi pratar, han visar sin mobil , svarar på alla frågor. Acceptera att alla förhållanden förändras efter otrohet. Sörj din relation som du skulle sörjt en älskad vän.


Livet går vidare och man måste lära sig att leva utan det som har gått förlorat. Bitterheten kan slå klorna i dig genom en plötslig händelse som du upplever som mycket negativ och samtidigt orättvis. Det kan vara att du förlorar jobbet efter lång och trogen tjänst, blir lurad på pengar av en nära vän, eller blir övergiven av din man efter en otrohet. Men du ska aldrig begära ensam vårdnad på grund av otrohet eller annat som kan ses som en angelägenhet mellan er som individer. Att gå in i en vårdnadstvist på de premisserna kan bli kostsamt och i värsta fall leda till att du själv blir av med vårdnaden på grund av att du anses ha svårigheter att samarbeta om vårdnaden.


Vi som försöker gå vidare tillsammans med vår partner efter. Att gå vidare efter en otrohet kräver tårar och tid. Oavsett om man väljer att stanna hos sin partner eller separera.


Gå vidare ensam efter otrohet

En bra början är att tillsammans försöka förstå varför det hände, säger Söndags psykolog Maria Farm. Och så här kan det fortsätta ganska länge och självklart är det svårt att förstå hur man kan gå med på att förminska sig själv men det är inte konstigt alls, längtan efter kärlek är starka krafter och ofta är den kontrollerande partnern duktig på att styra och kontrollera och ju svagare vårt jag blir desto enklare blir vi. Hur går man egentligen vidare efter otrohet ? Den frågan ställde Hälsa den belgisk-israeliska psykoterapeuten Esther Perel, utsedd till en av världens mest inflytelserikaste personer av Oprah Winfrey, och aktuell med nya boken Kärlekskris – så går du vidare efter otrohet.


Hur ska vi förhålla oss till detta så laddade tabu? Trots denna så vanliga mänskliga erfarenhet, är otrohet som företeelse så lite utforskad på djupet. Vad menar vi egentligen när vi pratar om otrohet ? Vad du kan göra är att reflektera över vad ni gjorde rätt och fel i förhållandet för att kunna förbättra ditt framtida beteende och ta rätt beslut. Ni som har erfarenhet av otrohet ( er egen eller er partners ) Hur har ni gått vidare , tillsammans eller var och en för sig ? Det är så ofta som man läser råd som går ut på att en gång otrogen alltid otrogen -lämna direkt så blir du inte sårad igen.


Skilsmässa faktum efter otrohet ,. Stort av dig att ändå vara beredd att gå vidare och. Så jag ibland funderar att gå tillbaka för att inte vara ensam. Halkade in på din sida efter desperat sökt efter läsning om det går att gå vidare ihop efter otrohet. I vårt fall var det jag som blev uppvaktad och förälskad i en annan man och vi separerade på mitt iniativ. Utan om att kortsiktigt få vissa känslor tillgodosedda, som bekräftelse på att man är attraktiv, längtan efter fysisk närhet och så vidare.


Det är förstås bättre för relationen att börja prata om problem som finns, utan att vara otrogen. Men tre veckor efter att vi blev tillsammans fick jag veta att han hade träffat sitt ex hemma hos henne. Han sa att hon inte förstod att dom hade gjort slut och att han hade gått vidare , därför hade han åkt hem till henne för att förklara det.


Han sa också att allt dom gjorde var att prata.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения