понедельник, 30 октября 2017 г.

Postural träning

Postural träning

Erbjuder postural träning i Göteborg och Stockholm. Postural träning är benämningen på den träning som utförs inom postural terapi. Det handlar inte om ett pass på gymmet.


Det är ett flertal mjuka övningar som kan göras överallt, med redskap du med stor chans har hemma. Med en speciell typ av behandling och Optimum träning , återställer vi kroppens naturliga balans och förmåga att fördela belastning rätt. Vi åtgärdar grundorsaken till problemet istället för att bara lindra symptomen. Här får du effektiva verktyg att korrigera hållning och rörelsemönster genom att stärka de djupa musklerna. Motivationen är grunden till hur du ska komma igång samt kunna hålla i din träning över tid.


Jag vill genom postural träning hjälpa dig att lära känna din egen kropp och undersöka vad som är just orsaken till dina besvär för att du sedan själv ska kunna hålla dig smärtfri. Postural Terapi Med hjälp av lättsamma övningar återställs kroppens muskuelära balans så att belasningen fördelas optimalt på kroppens muskler och leder. Detta minimerar smärta i kroppen, ger ökad rörlighet, förbättrar cirkulationen och höjer prestationsförmågan. Ordet postural kommer från engelskans posture, som betyder hållning.


Inom postural träning ser man kroppen som en enhet och därför syftar övningarna till att skapa balans mellan alla olika muskelgrupper, samt full rörlighet i alla leder i kroppen. Idag pratar vi alltså postural terapi eller postural träning , och Optimum-metoden. Du får lära dig hur du botar värk som du inte trodde du kunde bli frisk från, blir rörligare, presterar bättre som idrottare, och mycket mer. Vi pratar hållning, värk, rörlighet och träning.


Postural terapi handlar om att återskapa det vi egentligen är födda med. Att återgå till hur kroppen är designad att fungera. Med hjälp av hållningsträning kan du stärka kroppens djupt liggande muskulatur och förmåga att fördela belastning på rätt sätt.


Målet med Postural Träning är att skapa bestående resultat samt undvika att nya besvär uppkommer i framtiden. Betalning: Kort, Swish eller Faktura. När en person kommer till mig för postural träning gör jag en djupgående analys av muskulära obalanser. Väldigt effektivt för att bli av med fysiska symptom som ryggproblem, knäskador, bäcken-obalanser, nacke och skuldror, etc. Har du problem med axlar, nacke, rygg, knän etc.


Det är mycket givande vid stillasittande arbete, eller vid känningar av stelhet, smärta och ömhet i kroppen. Träningsformen är lättsam, arbetar med grundorsaken till kroppens muskulära problem och kan göras på distans. Genom Postural Terapi kommer du åt grundorsaken - vad den än är, du åtgärdar den med diverse övningar som utformas utefter dina problem och din besvärshistorik. En av de posturala övningarna som jag tidigt fick stifta bekantskap med satte fokus på de djupa höftböjarmusklerna, M iliopsoas, som var mycket spända hos mig.


Postural träning

Det var en av anledningarna till att jag hade så svårt för att gå. Postural Terapeut på Caverus har tagit fram ett antal övningar som stärker muskelgrupper som bidrar till en bättre hållning. En bra hållning innebär att öra, axel, höft, knä och fotled är i en rak linje ovanför varandra med en S-kurvatur i ryggraden.


Blev nyfiken på Postural Yoga. Här fysiska jobb och har behövt gått oftare och oftare till kiropraktor. Vill hitta mer naturliga former att bibehålla min rörlighet. Har tränat Pilates och Yoga i många år.


Utbildade mig i Ortobionomi, en osteopatisk behandlingsteknik. Läs mer om postural träning här. Lite fördjupning på engelska med bra bilder på. Individuell behandling.


Första träffen tar ca timme inkl samtal och. Uppföljning 1-ggr under 2-månader. Här berättar Markus Greus vad som kännetecknar träningsformen och vad som är syftet med den för Christina Froh, som är kommunikatör, postural tränare och yogalärare i Hjo. Avvikande hållningsmönster ger i regel, över ti områden i kroppen med nedsatt rörelseförmåga och smärtande muskulatur varför postural träning , för bästa effekt, inledningsvis kombineras med osteopatisk behandling. Enskild träning bokas enligt överenskommelse.


Nyttja ditt friskvårdsbidrag! Om du vill ingå i en grupp, vänligen anmäl ditt intresse så återkommer med med. Vi tränar djupa vadmuskulaturen, insida lår, bäcken, framsida ryggra djupt upp mellan skulderblad och nacke. Det är dessa muskler som håller oss uppe i vår position utan ansträngning. Man skiljer mellan ortostatisk hypotoni (OH) och postural hypotoni (PH).


Med ortostatism avses sjunkande blodtryck under samtidig hjärtfrekvens ökning. Vid postural hypotension uteblir den hemodynamiskt kompenserande frekvensökningen.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения