понедельник, 8 апреля 2019 г.

Introducera ny partner efter skilsmässa

Att introducera en ny partner är ofta ett känsloladdat ämne. Det är många faktorer man bör ta hänsyn till innan man välkomnar en ny person in i barnens liv. Ta hänsyn till vilken ålder barnen befinner sig i och handla därefter. Ta inte hem någon efter att du nyligen skiljt dig.


Introducera ny partner efter skilsmässa

Därför är det viktigt att man väntar med att presentera en ny partner för barnen och funderar hur man gör det. Det kan vara svårt att hålla huvudet kallt då man efter en jobbig skilsmässa hittar en ny kärlek. Man vill visa sin lycka för hela världen och är ivrig över att presentera partnern för sina barn. Att tänka på när du presenterar en ny partner för dina barn enligt Louise Hallin: Skynda långsamt – överväg noga om du vill introducera personen i dina barns liv. Berätta om din nya partner för barnen innan de träffas.


På det sättet hinner de vänja sig vid tanken på att det finns en ny kärlek i ditt liv. Jag har sett det senare på nära håll: Mitt ex träffade två månader efter att vi enats om skilsmässa (mitt initiativ, se ovan) an ny kvinna, som blandade in sina barn efter en månad. Nu, fyra månader senare, har han gjort slut. Ett exempel på när man ska vänta med att blanda in barn för tidigt. Svaret på din fråga är helt beroende av vilken ålder det är på barnen, och vad du och din nya partner har för intentioner med er relation.


Introducera ny partner efter skilsmässa

För yngre barn tycker jag man kan vänta med att berätta tills den nya relationen är redo för en eventuell ny fas. Då kan du visa barnen, och mamman, att man kan göra på ett helt annat sätt. I bästa fall inser mamman att hon kanske ska agera på ett annat sätt, om hon ska introducera en ny partner någon gång i framtiden. Besvarad av Mats Klasson, föräldrarådgivare.


Läs mer råd om när föräldrar är oense efter skilsmässa. Deras pappa introducerade flera nya kvinnor under det året och det togs inte emot väl av barnen som var och år gamla då. Kan jag förhindra att barnen träffar mitt ex nya kärlek? Om inte personen är uppenbart olämplig är svaret nej. En separation är ofta känslomässigt komplicerad och därför kan det vara klokt att vänta med att introducera nya partners efter separationen, men det går inte att förhindra på laglig väg.


Introducera ny partner efter skilsmässa

Så om det känns rätt så är det bara att köra på, men var observant på hur barnen reagerar. Sen kan det nog vara förståndigt att introducera en ny partner som en ny vän i början och låta det växa fram. Jag har efter skilsmässa träffat en ny man, vi har varit tillsammans i fem månader. Det är verkligen seriöst och jag har träffat hans familj och en av hans närmaste vänner.


Han tycker dock att det är för tidigt att träffa varandras barn. Min nya kvinna tröttnade på dessa kränkningar, och anmälde min fd för förtal för några månader sedan. Jag själv hotade med att anmäla henne för (sexuellt) ofredande, men efter otaliga varningar upphörde fd sambon att skriva kränkningarna.


Vänta gärna med att introducera nya partner för barnen. Det tar som regel lite tid innan de är redo för en ny vuxen, och innan det sker bör vardagen vara i ordning igen. Bosätt er gärna i närheten av varandra, och helst i samma skolområde.


Många barn går länge med en önskan om att föräldrarna ska bli tillsammans igen. Man brukar säga att barn behöver två till tre år innan föräldern introducerar någon ny efter en separation. Att vänta så länge när man är kär kan kännas omöjligt, men man får se till att träffas när barnen inte är med. Det är ett dilemma som många gånger är svårt att hantera: att träffa en ny partner efter skilsmässan om man själv eller denne redan har barn.


Självklart behöver det inte alltid bli problem. En studie om skilsmässor visade att barn i den åldern hade särskilt svårt att acceptera att deras föräldrar träffade en ny partner – i synnerhet döttrarna. Ju bättre relationen var mellan föräldern och den nya partnern , desto mer agerade döttrarna ut. Föreställ dig det här scenariot: du har äntligen träffat en ny partner , men dina barn reagerar negativt och motsätter sig din nya relation.


Men en skilsmässa kan göra ont och ta längre tid att läka än vi tror. Och då har vi fått en ny identitet. Idagsidans artikelserie handlar om det – om hur det blev sen.


Först ut är Barbro Lennéer Axelson som i sin bok ”Förluster” undersökt vad skilsmässor gör med oss.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения