среда, 10 апреля 2019 г.

Muslimer i sverige

Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Utöver det brukar man även måla upp en enhetlig bild av muslimer där det påstås att samtliga är hardcore wahabister som praktiserar islam som Saudiarabien och Islamska Staten. Det gäller att skilja på kulturella muslimer , människor med muslimsk bakgrund (som nu kan vara avståndstagande) samt olika grader av utövande (moskébesökande, medlemmar i muslimska föreningar etc). Kan islam bli lika svenskt som midsommar och Lucia eller är muslimer dömda att ständigt förhandla mellan sin religion och sin nationalitet? Hur påverkas identiteten av samhällets fördomar och attityder?


Muslimer i sverige

I denna antologi reflekterar svenska muslimer kring frågor om identitet och religion. Minodiin - En aktiv sida på sociala medier som handlar om hur vi lär våra barn islam samt påminnelser om vad vi bör lära dem för att bli starka muslimer ! Pew bedömde att det kommer att finnas 7. SvD redovisade att det kommer att finnas 6. En realistisk prognos är att kommer att finnas 9. Avgränsning och begreppsanvändning Syftet med denna rapport är att presentera forskning om islamofobi och om förekomsten av diskriminering av muslimer eller förmodade inom samtliga samhällsområden. Prognosen ser väldigt olika ut för olika länder.


I Östeuropa räknar Pew Forum med att antalet muslimer kommer att vara försvinnande liten, om inte rådande trender radikalt förändras. Föreningen driver de centrala aktiviteterna i ytterkanten av nordöstra Göteborg där muslimer utgör en stor andel av befolkningen. Det finns troende muslimer som tror på det sekulära samhället. Sverige högst andel muslimer. Den största gruppen är arabisktalande med övervägande ursprung i Irak och till viss del Libanon.


Muslimer i sverige

Det är den mest bokstavstrogna varianten och påverkar många unga muslimer , som betraktar samhället som en plats att islamisera, skriver socialantropologen Aje Carlbom. Sami Said gör ett försök att tolka den senaste tidens motstridiga debatt. Dit går många kristna när de vill be. Kyrkorna byggdes för länge sedan. Men numera bor det också många här i landet som har andra religioner.


Flera av dem är muslimer. För det mesta har de inte någon moské dit de kan gå för att be. Det ansedda analysföretaget Pew Research Center publicerade nyligen en rapport om andelen muslimer i Europa. De flesta väljer den siffra som bäst stämmer överens med den egna ingrodda världsuppfattningen. Det är det amerikanska forskningscentret Pew som står bakom en rapport om utvecklingen av den muslimska minoriteten i Europa.


Skulle du hellre bo granne med en otrevlig muslim än en trevlig icke- muslim ? Pew kan vara marginellt försiktiga och dina slutsatser inte. Några exempel: I Gävle sätter salafisterna press på andra muslimer att bli mer radikala och inlemma sig i deras tro. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av.


Varken islam eller muslimer har något i Europa att göra. Det är ledande politiker och andra makthavare som släppt in muslimerna på vår kontinent.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения