среда, 24 апреля 2019 г.

Samlag efter cellprov

Samlag efter cellprov

Du kan lämna cellprov under hela graviditeten. Det är helt ofarligt och påverkar inte graviditeten på något sätt. Om möjligt är det bäst att ta provet tidigt i graviditeten, lämpligt vid inskrivningen. Prov kan också tas efter förlossningen vid efterkontrollen.


Om du är osäker kan du vända dig till kvinnohälsovården. Efter operationen kan man vanligen arbeta eller utföra normala aktiviteter samma dag eller dagen efter. Småblödningar eller brunaktiga flytningar är vanliga under någon vecka. Under tre veckor bör du avstå från samlag , tampong och menskopp, eftersom livmoderhalsen behöver läka.


Om du har penetrerande samlag eller för in något i slidan dygnet innan provtagningen kan det kan påverka provsvaren. Jag har bara sex med kvinnor, måste jag ta cellprov ? Det finns en föreställning om att HPV-virus enbart smittar vid penetrerande sex och att man inte behöver gå på cellprovstagning om man aldrig haft sex med en man. Du behöver efter detta göra fler kontroller än kvinnor som inte haft några förändringar. Det är viktigt att komma ihåg att det är ytterst ovanligt att ett avvikande cellprov visar sig vara cancer.


Jag var och gjorde cellprov i tisdags och har aldrig hört eller läst nått om att man inte bör eller får ha sex EFTER provet, bara FÖRE, så det är säkert lugnt! Annars hade BM sagt nått om det och det gjorde hon inte till mig eller nån annan jag känner som gjort provet. Blödning och mensvärk efter cellprovtagning!


Inom sex veckor efter att du har lämnat cellprov ska du få ett brev med provsvaret men ibland kan det ta längre tid. Ungefär av 1prov är utan cellförändringar och bedöms som normala. Svaret får du då hemskickat från laboratoriet. Kvinnor med depressionstendenser var också, till skillnad från de övriga, fortfarande ångestfylla efter två år, berättar Charlotte Hellsten. Sexlivet påverkades också.


Två år efter den första åter­kontrollen rapporterade kvinnorna att de hade samlag mer sällan än innan beskedet och att intresset för sex hade minskat. Det vanligaste symtomet på livmoderhalscancer är blödningar från underlivet. De kan till en början komma efter samlag eller i samband med ansträngningar som till exempel när man krystar vid toalettbesök.


Efter ett tag kommer de oftare, och till slut mer eller mindre dagligen. VÄVNADSPROV OCH CELLPROV Vävnadsprov av prostata – prostatabiopsi. Vävnadsprov från prostatan innebär att en läkare tar mycket små bitar av prostatan med en nål. Ett vävnadsprov kan visa om en förändring eller ett förhöjt PSA-värde beror på cancer. De flesta mår som vanligt efter provtagningen.


Undvik att ha vaginalt samlag och att använda salva i underlivet eller slidpiller dagen innan cellprovet. Har du pågående mens bör du vänta med provtagningen till mensen är över. Varför ska man lämna cellprov ? Regelbunden cellprovtagning gör att man kan upptäcka cellförändringar innan de utvecklas till cancer. Den ideala tidpunkten för att vaccineras mot HPV virus är innan man haft sin sexdebut.


Om man tagit cellprov eller inte har inte någon betydelse för möjligheten att vaccinera sig. Ditt oklara cellprov kan bero på något helt annat än livmoderhalscancer. HPV-positiv och normalt cellprov : Du har HPV och troligen kommer infektionen läka ut av sig själv de närmaste månaderna. För att säkerhetsställa att infektionen har läkt ut får du komma på kontroll efter tre år. Cellprov En livsviktig undersökning.


Samlag efter cellprov

Visste du att Livmoderhalscancer är en av kvinnans vanligaste cancersjukdomar. Därav uppmanar vi dig verkligen att ta hand om dig och boka tid för cellprov när kallelsen kommer. Cellförändringar är ofta lätta att behandla och därigenom kan cancer förebyggas. I denna delen av forumet ser jag att det diskuteras en massa om cellprover.


Ska göra ett i morgon o jag tror att jag närmar mig ÄL. På mottagningen finns alltid en läkare specialiserad på kolposkopi och en egenskötare som båda ger dig stöd och talar om vad som görs. Jag blöder nästan varje gång efter samlag. Dock inte så långt efter. Det kommer några droppar direkt efteråt.


Har tagit cellprov och så men det visade inget på mig iallafall. Vad det än kan bero på så måste du söka barnmorska eller gynekolog för att undersöka dig och gå igenom de möjliga orsakerna. Använder kvinnan spiral kan man överväga om det äe spiralen som är orsaken till blödningsproblemen och eventuellt avlägsna den.


Avvakta därefter spontant blödningsmönster. Kontaktblödningar efter samlag skall alltid utredas med cellprov för att utesluta cellförändringar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения