вторник, 9 апреля 2019 г.

Lägga underlagspapp

Byggmax ger dig tips och råd på hur du lyckas med att lägga tak, detta är del två där du fortsätter med lägga underlagspapp på råsponten. När du ska lägga takpapp bör du använda fotplåt. Avsluta med att skära till en remsa underlagspapp. Klistra denna över plåtkanten och upp så att den överlappar första takvåden.


Tjockleken på takpapp är oftast avgörande för var du kan använda takpappen. Använder du enskikts-takpapp så bör du bara lägga det på komplementbyggnader, medan tvåskikts-takpapp kan användas på vanliga hus.

Det undre lagret takpapp, kallat underlagspapp , säkerställer att ett tak gjort av takpapp blir fullständigt tätt. Här får bra tips och gör det själv instruktioner när du ska lägga takpapp, underlagspapp på taket innan takpannorna. Takpapp kan läggas på två sätt.


Vilket som föredras beror på vilken sorts takpapp som används och hur taket är konstruerat. Det ena sättet är att lägga pappen i lodräta. R DET INTE SVÅRT ATT LÄGGA TAKPAPP SÅ ATT DET BLIR TÄTT?


Risken för att takpappen spricker är minimal, om du bara har lagt den rätt med underlagspapp och ytpapp. Blir taket otätt blir det runt hinder, profiler och liknande.

MONTERING Montering sker med mekanisk infästning (varmgalvaniserad pappspik min. x mm eller x mm) och ev. Vissa typer av så kallad underlagsduk har så hög kvalitetsklass att den kan klamras istället för att spikas. Re: Hur lägga underlagspapp med klisterkant. Det klisterkant på båda kanterna på pappret men bara på ena sidan och den ena är upp och den andra ner. Ovansidan mot nock skall du ha klistret upp så att när du rullar ut nästa våd så får du mot takfoten klisterkant deråt.


Lägg tillbaka skyddsfolien över den spikade klisterkanten igen och gör samma procedur på resterande del av vådskraven. Uppdragning mot vägg Lägg takpapp fram till väggen. Lägg en remsa som går minst 1mm upp på väggen och 1mm ut på takytan.


Tänk på att takytan inte kan anses vara halksäker förrän strö- och bärläkt är monterade. Dessutom ska man skydda konstruktionen under byggtiden genom att lägga rätt typ av underlagspapp på huset tills yttertaket är monterat. Underlagspappen kan ligga exponerad max månader. Detta då YAP av någon anledning inte fungerar ultimat med ytpappen.


Iallafall om du lägger Icopal. La själv ett tak på ca mmed ca graders lutning för en månad sedan. Först satte jag upp en en liten list mot vindskivan så att takpappen skull böjas upp en aning.


Läs monteringsanvisningarna! Ta alltid bort den gamla pappen för att se konditionen på taket.

Fungerar som ett vattenavledande skikt under yttertak av t. Den skyddar också huset mot fukt och nederbörd under byggtiden, tills yttertaket är monterat. Rullen innehåller drygt 10msom täcker en yta av 85m2. Produkten är ångtät, vilket betyder att utrymmet bakom alltid måste vara ventilerat. I det fallet ska spikhålen täckas med en lapp (x cm) som klistras med Icoklister, efter att läkten tagits bort. Sopa rent taket och rulla ut underlagspappen.


Börja nerifrån och lägg pappen omlott där nästa våd överlappar den under. I vådernas nederkant finns en klisterremsa som överlappar spikraden i våden under.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения