вторник, 30 апреля 2019 г.

Presentation ämne

Här kan du enkelt tipsa dina vänner om oss! E-posta länken till en vän Skriv. Om dryg två veckor ska jag presentera ett ämne i skolan.


Innehållet i presentationen ska vara någonting som mina klasskamrater (och lärare) har nytta av – antingen i skolan, på fritiden eller i ett framtida arbetsliv. Börja med en intresseväckare, om ämnet inte görs intressant för åhörarna kommer de heller inte att lyssna koncentrerat. Gör en tydlig måldefiniering genom att förklara vad målet med din presentation är.

Om du har mer än ett ämne bör du inför varje ämne ha en bakgrund – också kallat minianslag för att väcka intresse. Här kommer några tips som kan hjälpa dig förbättra dina korta muntliga presentationer : 1. Anteckna allt du kommer på om ditt ämne. Använda gärna nyckelord. Om du till exempel ska tala om hundar gör du bäst i att avgränsa ämnet , exempelvis till hunden som husdjur, en hundras eller liknande.


Andra tips mottages gärna, annars får ni gärna säga vilket ämne ni helst lyssnat på. Om du ger en serie av presentationer , t ex lektioner: gör klart för åhörarna att de förväntas komma i ti men gör det inte till en moralisk fråga eller håll långa monologer varje gång någon avbryter. Hälsa vänligt och återta initiativet i presentationen , man vet aldrig om det finns giltiga skäl till att vara sen.

Du ska veta att minuter är väldigt kort tid att göra en bra presentation på. HLR och liknande är ett bra ämne så hinner du aldrig igenom det viktiga på den tiden. Om du tycker att frihetsgudinnan är intressant så välj den, då kan man välja att hoppa över grejer när du märker att tiden blir knapp.


Muntlig presentation Svenska 1. Det finns olika infallsvinklar när det gäller hur man ska starta igång en kurs. När det gäller svenska kan det till exempel handla om att komma igång med läsning så fort som möjligt eller att låta eleverna börja skriva så att man får en uppfattning om deras förmågor på det området. Nu ere så att vi, i svenskan, ska redovisa muntligt om ett ämne som vi själva får möjligheten att välja. Men nu till probleeeemet.


De bästa presentationerna kommer från de bästa ämnena och de bästa ämnena är de som du känner och älskar. Dina passioner och intressen kan ta enkla PowerPoint ämnen och omvandla dem till fantastiska presentationer. Välja ett ämne för din presentation är skrämmande.


Eleven kan samtala om ämnen som rör vardag, samhälle, studier och arbete, och till viss del anpassa sitt språk efter ämne , syfte, situation och mottagare. Eleven kan göra muntliga presentationer där sammanhanget är lätt att följa. I dessa kan eleven lyfta fram huvudtanken och stöder den med exempel. Inget som jag kan något alls om, men en halvtimmes googlande så kommer jag lätt att ha tillräckligt för 5-min. Möblera om” så att det passar ditt ämne och din publik.


TIPS: Kort och koncis är också bra när du vill göra en sammanfattning i en längre presentation , t ex i början och slutet, fast då behövs inte så mycket metodbeskrivning.

En muntlig presentation är processen att presentera ett ämne till en publik. Det är vanligtvis en föreläsning, demonstration eller ett tal med syfte att informera, övertala eller bygga ett varumärke. Presentation = kommunikation Det krävs kunskap om lyssnarna och om ämnet.


För ett par år sedan fick jag reda på min innan lektionen startade att vi skulle ha ett liknande min föredrag om valfritt ämne , till en viss nivå. Jag började tjöta om ottomotorn och främst överladdning, läraren fick säga stop vid minuter och då hade jag inte beskrivit något direkt ingående. Hans Rosling vet hur man gör en bra presentation. Jag har varit och lyssnat på David Phillips, inspirerande föreläsare och utbildare inom presentationsteknik som jag vet att många redan har haft nöjet att se och höra. Vad hade ni som ämne i så fall?


Hade ett argumenterade tal om fildelning och ett informerande tal om Jan Guillous böcker. Sen så jag ett tal om min katt på engelska och hm, ett tal i nationella provet typ, men improviserade så minns inget om det.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения