пятница, 26 апреля 2019 г.

Skilsmässa ekonomi under betänketid

Med vårt stöd får ni hjälp direkt. Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. Telefonrådgivning eller i möte. Vi kan all familje- och affärsjuridik! Ladda hem checklistan idag.


Planera begravningen hemifrån.

Under betänketiden har äktenskapsskillnad inte trätt i kraft, och ni är fortfarande gifta. B ska makarna under äktenskapet gemensamt bidra till gemensamma och personliga behov utefter efter sin förmåga, och makarna ska leva på samma ekonomiska standard. Skilsmässa och fördelning av räklningar under betänketiden ! Hon hävdar att jag inte kan kräva henne på pengar under betänketiden på de räkningar vi har gemensamma. Exempelvis huslån, teleräkning.


Det krävs betänketid i följande tre fall. Vi går igenom dem var för sig. Tingsrätten nekar aldrig en önskan om betänketid , om båda parter vill.


Om ni är överens om att skiljas gör ni en gemensam ansökan på en särskild blankett hos domstol.

Ni kan då beviljas skilsmässa direkt utan betänketid under förutsättning att ni inte har barn under år. Om makar inte bor ihop under betänketiden ska maken med den större underhållsförmågan kompensera den andre så att de nämnda kraven uppfylls. Denna förändras inte under betänketiden.


Ett hushåll ska bli två och tillgångar ska delas upp och i vissa fall har man fortsatta ekonomiska åtaganden ihop i form lån och gemensamma barn. Dubbla boenden vid skilsmässa. Jag ligger i skilsmässa pga min frus otrohet. Jag har ansökt om skilsmässa på egen hand då min man inte ville skriva under papprena.


Vi har inga gemensamma barn eller barn under år. Om han inte vill skriva under utan kräver betänketiden på månader, hur fungerar det då med ekonomi ? Jag flyttar nämligen till en annan ort och vill ju inte behöva dela ekonomi med honom längre! Ska en skilsmässa föregås av betänketid är det ändå möjligt att få skilsmässan beviljad omgående om makarna “lever åtskilda sedan minst två år”.


Det är inte ovanligt att makar beslutar sig för att dra tillbaka skilsmässoansökan under sin betänketid. Detta ställer till med problem om exempelvis en bodelning har hunnit påbörjas under betänketiden. I de fall man är överens om skilsmässa börjar betänketiden då ansökan om skilsmässa kommer in. Under förra året ökade antalet skilsmässor , jämfört med året före, enligt statistik från Statistiska centralbyrån (SCB).


I de flesta kommuner, skulle jag tro, så ser man det nog som att man visserligen har försörjningsansvar tills man är skil men att man inte kan förväntas kräva pengar av sin fd under betänketiden. När börjar betänketiden ? Man får alltså f-stöd som ensamstående när man inte längre bor ihop, och man har ansökt om skilsmässa. Om ni har levt isär de senaste två åren har ni rätt till skilsmässa utan betänketid.

Vad gäller under betänketiden för en skilsmässa ? Ett eventuellt scenario: En par som har barn vill skiljas och måste därför genomgå den betänketid på månader som finns. Om ni har barn som är yngre än år finns det en obligatorisk betänketid på minst sex månader innan skilsmässan blir giltig. Syftet är att undvika förhastade beslut som kan skada barnet. Ni behöver inte fortsätta att bo ihop under betänketiden. För sambor med barn finns inga krav på betänketid före separationen.


Ett undantag från detta är dock om ni har bott isär i mer än två år. I det fallet kan skilsmässa meddelas direkt, men ni måste då bifoga ett så kallat särlevnadsintyg.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения