вторник, 9 апреля 2019 г.

Skriva in sig på hyreskontrakt

Min dotter befinner sig mitt i en skilsmässa och bor hos mig sedan sex månader. Jag vill att hon ska vara inskriven i mitt kontrakt ifall jag dör före min tid och hon blir hemlös utan rätt till lägenheten. Jag skrev till min värd som i sin tur avslog min ansökan med stöd av någon paragraf i hyresrättslagen.


Kan jag skriva in min sambo på hyreskontraktet ? Vi ändrar aldrig på ett befintligt hyreskontrakt och därför kan du inte skriva till en person i ditt kontrakt.

Behöver hjälp för att kolla möjligheten att skriva in en sambo i mitt hyreskontrakt. Hyresvärden har varit misstänksam hela tiden och besvärlig. Har hyresvärden rätt att neka mig detta? Alla som hyr boende bör ha ordentlig koll på hyreskontraktet. Det är viktigt både för dig som hyr och för den som hyr ut.


I hyreskontraktet ska det stå allt ni kommit över­ens om – vad hyran är, vad som in­går och vil­ken upp­säg­nings­tid som gäller, med mera. Jag och min sambo bor på en lgh som vi båda flyttat in gemensamt och vi båda är adresserad till. Min sambo står på kontrakten men nu har vi velat ett tag att jag även står med i hyreskontrakten.

Vår fastighetsägare Fastighetsförvaltarna var i full gång med detta men plötsligt så hade fastigheten sålts till en annan ägare. Bli sambo, men inte få stå med på hyreskontrakt. Det är ofta möjligt att skriva in sig på kontraktet senare. Ta med originalet så gör de en kopia och ger tillbaka. Har de valt dig till kontraktet så ändrar de inte sig , bortsett från att du talat sanning om jobb osv från början och det stämmer.


De tar en kopia, du får skriva på kontraktet, får nycklar och sen är det klart! Grattis till bostaden! Du kan själv välja om du vill göra ett tillägg till det gamla kontraktet eller upprätta ett nytt kontrakt. Så länge ni båda skriver på och villkoren stämmer med hur ni vill ha det är båda sätten lika gällande.


Tänk bara på att du måste ha tillstånd från hyresvärden för att hyra ut i sex månader till. Det är inte lätt att veta vilken hyra som är den rätta för den bostad du ska hyra ut. Olika lagar reglerar både pris på hyra och vilka regler som gäller för uthyrning beroende på om du hyr ut en lägenhet, bostadsrätt eller hus.


Vi går in mer på rätt hyra under de olika formerna av uthyrning. Det finns risk att innehållet inte är uttömmande eller helt uppdaterat. Användandet av material på denna hemsida sker på användarens egen risk.


I dagens läge när bostadsmarknaden är svår att ta sig in på så håller de flesta hårt i sina hyreskontrakt. Men om du ändå behöver säga upp din lägenhet finns det en del saker att tänka på för att det ska gå så smidigt som möjligt.

Tidsbestämt hyreskontrakt eller inte? Den viktigaste punkten är den som avgör längden på avtalet – det kan antingen vara på bestämd eller obestämd tid. Med ett hyresavtal på obestämd tid kan du när som helst säga upp det. Tänk på att du fortfarande måste förhålla dig till uppsägningstiden som vanligtvis är på månader.


Jag undrar om jag kan skriva in min son som hyresgäst på mitt hyreskontrakt. Min son är år och har fast jobb. Om två personer flyttar in i samma lägenhet bör båda skriva under kontraktet. Ingenting hände Företrädare för samtliga partier höll med i debatten.


Men i oktober berättade GP om Sanna, som tvingades att flytta från sitt hem på Öckerö efter en våldtäkt. Ett hyresavtal kan ingås på bestämd eller obestämd tid. På den här sidan har vi samlat några av de vanligaste typerna av hyreskontrakt så som kontrakt för förstahandsuthyrning, andrahanduthyrning av hyres- eller bostadsrätt samt för villa. På en separat sida finner du även kontrakt för inneboende. Det lönar sig att i avtalet anteckna bostadsytan som en ”cirka-information”.


På detta sätt kan man undvika onödiga bråk gällande bostadsytan. Om objektet är en bostadsaktie, kan man som bostadsyta ange den bostadsyta som är angiven i bolagsordningen. Om bostaden är kontrollmätt, kan man även ange den kontrollmätta bostadsytan. Beroende på vilken bostadsform det rör sig om gäller lite olika regler. Om det rör sig om en hyresrätt som i ditt fall så gäller reglerna i Hyreslagen.


Det innebär att hyran du betalar baseras på hur mycket din hyresvärd betalar i hyra och hur stor del av lägenheten du hyr, med visst påslag för möbler och liknande.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения