понедельник, 25 апреля 2016 г.

Äktenskapsbalken

Balken är indelad i fyra avdelningar. Lagen innehåller bestämmelser om bland annat hur en bodelning går till med bouppteckning, vad som är giftorättsgods och som den andre maken därmed har giftorätt i och vad som är enskild egendom. Sökande Förnamn och efternamn Personnummer Postadress Postnummer och postort Telefon dagtid Telefon kvällstid E-post.


Uppgifter om sökandens inkomster. Inkomst av tjänst Bruttointäkt av tjänst Kostnader för fullgörande av tjänsten som överstiger 5. Makarna skall, var och en efter sin förmåga, bidra till det underhåll som behövs för att deras gemensamma och personliga behov skall tillgodoses.

Om underhåll till barn finns bestämmelser i föräldrabalken. Det finns ett testamente som säger att all deras egendom förutom en viss fastighet skall ärvas med full förfoganderätt förutom laglotten. Vigselrätt enligt a § mom.


Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata eller Statens ämbetsverk på Åland. Rätten får ges den som. Första avdelningen, Allmänna bestämmelser. Andra avdelningen, Äktenskaps ingående och upplösning.


Tredje avdelningen, Makars ekonomiska förhållanden.

B är till för att en efterlevande make inte ska vara tvungen att dela boet med den avlidne makens ev. Om Bertil avlider först kan Anna utnyttja regeln i äktenskapsbalken 12: dvs behålla sin egendom. Bertils barn får då dela på hans egendom (7kkr). Anna behåller sin egendom om Mkr. Härigenom föreskrivs i fråga om äktenskapsbalken dels att kap.


Nuvarande lydelse Föreslagen lydelse kap. Enligt äktenskapsbalken kap 2§ har makar ansvar för varandra. När det gäller personlig omvårdnad som exempelvis hjälp med hygien, dusch, klädsel och toalettbesök så görs det alltid en individuell bedömning av vad man har rätt till. Detta innebär bland annat att makar har ett gemensamt ansvar för hem och hushåll.


Det innebär att hemmets skötsel som att städa, handla, laga mat och liknande uppgifter är makarnas gemensamma ansvar. Denna regel finns i kap § äktenskapsbalken och benämns ofta för skevdelningsregeln. Vad avser äktenskap som varat endast en kort tid tillämpas denna regel ofta som en femårsregel. Detta gäller även om någon av dem är omyndig (dvs. under år).


I så fall ska dock förmyndarens skriftliga medgivande inhämtas. Detta kan lämpligen tecknas på äktenskapsförordet. Namnteckningarna på äktenskapsförordet behöver inte bevittnas (kap § andra stycket äktenskapsbalken ). Svar: I Äktenskapsbalken kapitlet § står: Makarna skall visa varandra trohet och hänsyn.


De skall gemensamt vårda hem och barn.

I samma kapitel § står: Makarna skall fördela uppgifter och sysslor mellan sig. Sverige regleras i lag, äktenskapsbalken.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения