среда, 20 апреля 2016 г.

Män som mördar kvinnor dokumentär

Den stora skillnaden mellan män och kvinnor som döms för våldsbrott är att kvinnorna nästan uteslutande begått våldsbrott mot någon som de känner. I tio år har Aftonbladets Kerstin Weigl och Kristina Edblom kartlagt kvinnor som dödats av sin man , pojkvän eller ex- man. Handlar om försvinnandet av fem barn och den riktiga ” boogeymannen” som kopplades till fallet. En obehaglig dokumentär om en legend som blev verklighet.


Kvinna dömd för mord på sin man i Hjärup erkänner i ny dokumentär. De hade gått en långpromenad i Bokskogen och tvättat bilen. Sedan mördade Hjärupskvinnan sin man och tände eld på kroppen. Vi räknar varje död kvinna. Vår granskning handlar om kvinnorna som dödas varje år i sina egna hem.


Slås ihjäl med knivar, yxor, rep, stenar. Det pågår år efter år, decennium efter decennium. Ungefär gånger varje år. Hälften av de 1dödade kvinnorna ville lämna sin man.


Många av dem hade vädjat om hjälp. Tre pågående rättsfall i Sydsverige med tre vitt skilda män - men med en sak gemensamt: de misstänks ha mördat de kvinnor de levt tillsammans med. Under de tre månader som Jack the Ripper härjade blev han aldrig tillfångatagen och vem han var förblir än idag ett mysterium.


Visa mer info om Anders, jag och hans andra kvinnor Döljer mer info om Anders,. Kvinnan , som sen hällt bensin över sin man och tänt på, minns inte hur många gånger hon slog och säger i dokumentären att hon sedan bara stängde och gick därifrån. När en granne kom för att släcka elden ska hon ha stängt in sig i förrådet med mannen och misstänks då ha slagit honom med hammare, men detta minns kvinnan inte. Den 36-årige man som hela tiden var misstänkt för brottet hade en tillfällig relation med kvinnan.


Män som mördar kvinnor dokumentär

Vid rättegången kom visst fokus att hamna på hans relation till kvinnor. Vi menar att det är bevisat att han har ett häftigt humör och att han tidigare inte har dragit sig för att slå kvinnor. I dag är siffran uppe i 2mördade kvinnor , fem kvinnomord i denna genre utreds bara i februari i år. I många fall har myndigheter känt till att kvinnan levt i en potentiellt livshotande situation.


I vart fall har hälften av männen som mördat sin kvinna på något sätt varit kända av socialtjänsten, kriminalvården, polisen eller. Den här dokumentären får armhåren att resa sig. Se det ikväll klockan 20. Kvinnor som mördar : män som vapen.


I Aftonbladet idag finns det en intressant artikelserie om män som mördar kvinnor. Det är jättebra att Aftonbladet gör. Om kvinnor som anklagas för att ha manipulerat män till att begå grova brott.


Trots det har kvinnor lägre lön, lägre inkomst och så småningom lägre pension än män. Statistiken visar också att kvinnor oroar sig mer, upplever sin hälsa som sämre samt redan i skolan är mer stressade än män. Detta och mycket mer kan du läsa i ”På tal om kvinnor och män.


Män som mördar kvinnor dokumentär

En brittisk miljonär försvinner under en resa till Miami och en internationell människojakt inleds. Utredarna frågar sig om mannen levt ett dubbelliv eller om en girig affärspartner haft något med händelsen att göra. S17ENär Teresas man blir ihjälskjuten intygar hon att hon sett två beväpnade män men snart framkommer bevis som pekar på att någon annan är skyldig.


Mord lockar och berör. Den farligaste platsen för kvinnor i Sverige är hemmet och varje år dödas i snitt kvinnor av sin nuvarande eller före detta man. Här skildras våldet mot dessa kvinnor. Anhöriga och vänner till mordoffren medverkar. Dokumentären presenterar tolv kvinnors bakgrunder och deras liv fram tills de begår mord och får sitt straff i domstol.


Vi har fokuserat på att studera brottslingar av det kvinnliga könet, eftersom detta område inte är lika utforskat som brottslingar av.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения