вторник, 19 апреля 2016 г.

Mentaliseringsbaserad terapi utbildning

Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vad är en psykoterapeut?


Karolinska Institutets uppdrag är att genom forskning och utbildning medverka till att förbättra människors hälsa.

Det är totalt kursdagar fördelat på två terminer. Den övergripande målsättningen är att studenten efter avslutad utbildning ska kunna arbeta med ett mentaliserande förhållningssätt utifrån en epistemisk tillit. Erbjuder mentaliseringsbaserad terapi , relationell psykodynamisk terapi och interpersonell terapi på Södermalms psykoterapimottagning vid Södra station. Handleder och utbildar. Mentaliseringsbaserad terapi : en relationell terapiform Av Joakim Löf.


Terapeutens subjektiva upplevelse ”markeras” som terapeutens egen upplevelse och ges till patienten utifrån en hållning som ”icke expert”, det vill säga som en möjlig tanke att nyfiket pröva snarare än som en given sanning. Behöver du byta rören hemma? Ta då hjälp av en rörmokare.

De kan vara svårt att byta rören själv om man inte har en utbildning till det. Man kan behöva byta sina rör lite då och då samt kolla genom sina rör för förebyggande syfte. Rörmokare tar olika priser för sina tjänster och kan hjälpa dig med alla rören i ditt hem. Under hösten och våren har vi satsat på att personalen i våra resursteam gått en utbildning i mentaliseringsbaserad terapi (MBT) vid Karolinska institutet motsvarande högskolepoäng.


Vi kommer att utbilda samtliga resurspersoner i denna utbildning eftersom vi medvetet kommer att arbeta mer och tydligare mentaliseringsinriktat. Kursen vänder sig till personer som arbetar med psykoterapi i olika former. MBT är en evidensbaserad behandling som är utvecklad för borderlinepersonlighetsyndrom. MBT var från början tänkt att behandla borderline personlighetsstörning men testas idag även för andra psykiska åkommor.


En studie visar på en effektstorlek på för borderline hos tonåringar. Behandlingen kombinerar grupp och individualterapi och har visat god effekt på en annars svårbehandlad patientgrupp. Under senare år har jag fördjupat mig i en metod för behandling av personer med emotionellt instabil personlighetsstörning.


Efter utbildning i mentaliseringsbaserad terapi , MBT, vid Anna Freud center i London är jag certifierad terapeut i metoden. Välkommen att kontakta mig! En av de viktigaste orsa­ kerna till att nyfödda barn blir svårt sjuka är för tidig födsel. Ju tidigare man föds, desto större risk löper man att bli mycket svårt sjuk och utveckla skador i hjärnan.


Ett exempel är mentaliseringsbaserad terapi , MBT, som utvecklats speciellt för personer med borderline - emotionellt instabil personlighetsstörning. Ett annat exempel är panikfokuserad psykodynamisk psykoterapi, PFPP, som tagits fram specifikt för personer med paniksyndrom.

För att göra detta tydligt utfärdar vår förening sfKBT auktorisation till medlemmar som är legitimerade psykoterapeuter och som har utbildning hos utbildningsanordnare som vi anser uppfyller kraven på en KBT- utbildning. Mottagningen har även funktionen som kunskapscentrum och erbjuder bland annat föreläsningar, utbildningar och konsultationer avseende patientgruppen. MBT-teamet bedriver i första hand mentaliseringsbaserad terapi (MBT) som syftar till att stärka patientens förmåga att reflektera kring egna och andras tankar och känslor. Annan viktig teoretisk förankring är anknytnings-, mentaliserings- och affektteori. En tredje teknik som studeras är anknytning- och mentaliseringsbaserad behandling.


Utbildning till psykoterapeut. Psykoterapi är ett samlingsnamn för olika behandlingsformer som individualterapi, gruppterapi, kognitiv terapi etc. Det finns många olika utbildningar som ger kunskap i psykoterapi.


Det är dock endast legitimerade psykoterapeuter som självständigt får bedriva psykoterapeutiskt arbete.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения