среда, 13 апреля 2016 г.

Citat från bibeln om livet

D et finns många vackra och tänkvärda citat i Bibeln vilka förtjänar återges för de som kanske inte mäktar med att ta sig igenom hela denna skrift. Tyvärr finns det också en del i Bibeln som idag framstår som främmande och ibland till och med avskyvärt. Det råder inga tvivel om att Bibeln har varit en stötesten på framåtskridandets väg, den vetenskapliga, den sociala och även den moraliska.


Kontroversiella citat ur Bibeln Om någon har en vanartig och uppstudsig son, som inte lyssnar till sina föräldrars or och som, fastän de tuktar honom, ändå inte hör på dem, så skall han tas till stadens port. Ordspråk av Ordspråk från Bibeln och citat av Ordspråk från Bibeln ! R JEHOVA en vis härskare?

Det kan vi få svar på om vi tittar lite närmare på hans råd till oss människor. Fungerar de i praktiken? Blir livet bättre och mer meningsfullt om man följer dem? Den vise kung Salomo skrev flera hundra ordspråk som berör praktiskt taget alla områden i livet.


Här är några exempel: Att lita på Gud. Bibeln är Guds sjökort till dig att navigera efter. Den håller dig från havets botten, visar dig var hamnen ligger och hur du når den utan att fastna på klippor och skär.


Känslor är mycket som vågor, vi kanske inte kan stoppa dem från att komma men vi kan välja vilka vi vill surfa på” Jonathan Mårtensson. Ni vet att det in­te var med förgäng­li­ga ting, sil­ver el­ler gul som ni friköptes från det me­ningslösa liv som ni över­ta­git från era fäder.

Nej, det var med blo­det från ett lamm ut­an fel el­ler fläck, Kristi dyr­ba­ra blod. Här följer en samling citat av filosofer, från både äldre och nyare tänkare. När ibid används betyder det att samma gäller som för ovanstående citat. Spridda filosofiska citat Människan är alltings mått. Likaså får du mer än gärna dela med dig av dina egna favoritcitat!


Dalai Lama citat handlar om livet och de saker som finns i samma genre. Saker som kärlek, sorg, tvivel, behärskning m. Lyssna på hans ord och ta dem till dig. Det mesta i Ordspråksboken och Predikaren skrevs av Salomo, som fått stor vishet från Gud.


Vad skrev han om att ha ett meningsfullt liv och goda. Kärlekscitat ger utrymme för hjärtat. Många av dessa citat kan du hänvisa till ditt eget kärleksliv. Citat om meningen med livet.


Kärlek kan extrahera tänder, och ibland vara värdelös. Varje moln i livet har en silverkant. Dessa citat om kärlek är en spegel av andras tankar. För att hitta den, läs dessa positiva citat och du kan vara säker på att du lyckas.


Den högsta lyckan i livet är förvissningen om att vara älskad för sin egen skull, eller rättare sagt: att vara älskad trots en själv. Victor Hugo Den sanna kärleken liknar cirkeln, och cirkeln har inget slut.

Ryskt ordspråk Den som inte kan hata kan inte heller älska. Voltaire Den vet föga om kärleken som alltid talar om den.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения