пятница, 29 апреля 2016 г.

Asperger och kärleksrelationer

Asperger och kärleksrelationer

Jag blev så chockad och frågade lite om oss och när vi skulle träffas, men han ville inte svara och sa att jag fick stå ut att inte träffa honom. När vi lagt på tänkte jag och skickade sms om att jag inte ville ha något på distans. Dagen efter ringer han men jag är så rädd för vad ha ska säga att jag inte vågar svara. Jag har under ett halvår varit kompis med en kille som har Aspergers. Under tiden har mina känslor växt sig starkare samtidigt som han har nämnt en del som får mig att tro att han vill vara ihop med mig.


Asperger och kärleksrelationer

Och anledningen är hans Asperger. Jag är så fruktansvärt rädd för att bli sårad och att jag ska göra fel. Kvinnor och Asperger : Att leva som Aspergare - 4. Kommunikation i en kärleksrelation med aspergare. Flera med Asperger beskriver att de framför allt blir kära i en person, kön och ålder spelar ingen roll.


Eftersom det kan vara svårt för en person som inte har Asperger att förstå sig på någon med Asperger , kan det vara bra att berätta om sina behov och hur man fungerar. Och ett par år senare kom Sex, kärlek och Aspergers syndrom, som handlar om kärleksspelet, som enligt henne är det som personer med Aspergers har svårast för. Jag såg ju hur tufft det var för min son och förstod att det knappt fanns något skrivet om det här, trots att behovet av information och kunskap är enormt.


Kärleksrelationer har aldrig fungerat för mig, aldrig haft ett förhållande och det kommer förmodligen inte hända. Jag orkar inte med hela skitgörat med inledningen av en förälskelse fas i dagens samhälle. SMS-andet, Att vara framåt som kille, hela tiden vara charmig och dittan och dattan. Många känner sorg över att det alltid kommer att vara svårt att skapa vänskapsband och kärleksrelationer , säger Larsson Abbad.


En annan vanlig känsla är stolthet. Medvetenheten om asperger växer och på tv syns karaktärer som Saga Norén, som är en förebild för många med asperger. Men som chef och vd behövde hon en tolk för att förstå vanligt socialt samspel. Jag lärde mig att man ska fråga sina kolleger hur helgen varit.


Så småningom lärde jag mig nästa steg: Att stanna och lyssna på svaret, säger Lotta Westerholm, 5 som fick diagnosen Aspergers syndrom i 40-årsåldern. Har under detta år lämnat min man som under flera år tryckt ner mig, använt mig som ”svarta fåret” (alltid hittat fel och alltid skyllt ifrån sig på mig), jag har fått ta hand om ALLT – hus, hem och barn. Han har asperger och skyllde alltid på att han inte ”kan” ändra på saker och ting. Hon hade sonen Christian, i dag 1 från ett tidigare förhållande. Tillsammans fick de Mattias och Andreas, som i dag är och 9. Och det var med Christian som han först kom i kontakt med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, NPF, ett samlingsord för bland annat adh damp och Aspergers syndrom.


I menyn finns fem artiklar om sexualitet och samliv. Artiklarna är porträtt av personer som har Aspergers syndrom och handlar om deras erfarenheter av sex och kärleksrelationer. Många känner igen sig i att det kan vara svårt att jobba eller studera och sedan orka umgås med familj och vänner. Planering och andra strategier kan göra skillnad så att man har större chans att orka det man vill. Jag tänker en del på vilken miljö vi vistas i och i vilken ordning.


Asperger och kärleksrelationer

Aspergers syndrom är en neurologisk avvikelse inom autismspektrum som innebär att hjärnan fungerar annorlunda än hos majoriteten av människor. AS har biologiska och genetiska orsaker. Människor med Aspergers syndrom kan ha svårigheter med att kommunicera och umgås med andra. Eftersom jag fått flera inläggsönskemål om dejting, kärlek vid Aspergers syndrom och autism, kommer jag skriva lite om ämnet.


Egentligen känns det lite fel att beskriva hur det är att dejta när man har Aspergers syndrom eftersom alla vi aspergare är sinsemellan mycket olika. Däremot kan jag berätta hur det varit just för mig. Om samhälls- och näringsliv erbjöd aspergarna trygga miljöer att verka i skulle gruppens verkliga förmågor snart uppenbaras för alla.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения