пятница, 15 апреля 2016 г.

Muslimer i världen

Koranen delas in i 1suror, kapitel, 6sidor. Bara kristendomen är större med omkring miljarder anhängare. Majoriteten av världens muslimer bor i Asien, i länder som Pakistan, Bangladesh och Indonesien. Islam i Sverige och i världen. Pew Research Center, miljarder muslimer i världen , vilket motsvarade 2procent av jordens befolkning.


Muslimer i världen

Att islam växer snabbt beror framför allt på två saker, enligt undersökningsbyrån. Moskén är en plats för tillbedjan och vägledning för alla människor – Ta del av listan med topp vackraste och största moskéer i världen ! Hur många muslimer finns det i världen ? Det går såklart inte att säga exakt hur många muslimer det finns i världen men en uppskattning som har gjorts menar på att det är mellan till miljarder muslimer i världen. Det skulle motsvara ca av världens befolkning. Muslimer bråkar med allt och alla.


Men den muslimska världen är långt ifrån enhetlig. Vad gäller frågan om huruvida sharia bör ligga till grund för lagstiftningen skiftar siffrorna från procent i Azerbajdzjan till procent i Afghanistan (se listan här ovanför). Samtidigt förordar många muslimer religionsfrihet för dem av annan tro. Ungefär procent av alla muslimer i Mellanöstern följer någon typ av shiainriktning. Fastän shiamuslimer är en minoritet i den muslimska världen , utgör de en majoritet av befolkningen i Iran, Azerbajdzjan, Bahrain och Irak.


Muslimer i världen

Sunni ca av världens muslimer är Sunnimuslimer. De tycker att den sistagudomliga uppenbarelsen avslutades med Muhammed och Koranen. De ville att Abu Bark skulle ta över makten efter Muhamme för de hade Muhammed sagt själv. Shia ca av världens muslimer är Shiamuslimer, det finns i huvudsak i Irak och Iran.


Skillnaderna mellan enskilda länder är dock stora. Sverige uppskattas ha procent muslimer redan i dag, näst mest i hela Västeuropa efter Frankrikes procent. I vilka delar av världen bor de flesta muslimerna? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av.


Fasta eller fastetid är en period då en person självmant avstår från mat och eventuellt dryck i olika utsträckning. För en femtedel av världens befolkning är islam inte bara en personlig religion utan ett helt levnadssätt. Tvålen: Medan god hygien var främmande bland européer på medeltiden var renhet i den muslimska världen betraktat som en dygd. Så muslimer uppfann tvålen som vanligtvis innehöll en blandning av olja (oftast olivolja) och al-qali (en saltliknande lösning) som sedan kokades till rätt temperatur och fick sedan vila och stelna – för att.


Religionssajten Adherents. De, och de religionsvetare de konsulterat, har inte lagt någon värdering vid detta. Det finns alltså inget som tyder på att en sammanhållen religion är bättre än en religion med många riktningar, eller vice versa. De som inte var muslimer fick istället betala en extra skatt. Araberna var även framstående inom handel.


Muslimer i världen

I den muslimska delen av världen blomstrade handel och hantverk. Många nya städer växte fram.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения