четверг, 14 апреля 2016 г.

Bibelord om vänskap

Ingen har större kärlek en än detta, lägg att någon ger sitt liv för sina vänner. Ni är mina vänner om ni gör vad jag befaller er. Skvaller kan förstöra vänskap. Bibeln säger i Ordspråksboken 16:En falsk man vållar stri baktalaren skiljer vänner åt. Var rädd om vänskapen.


Bibelord om vänskap

Bättre nära granne än fjärran frände. Berättelsen om vänskapen över generationsgränserna mellan den gamle Eli och barnet Samuel är ju också välkänd (Sam 3). Vänskap mellan ledare beskrivs också i GT, ett exempel är relationen mellan Mose och Josua (Mos 34:9). Psalmerna verkar mera handla om ovänner än vänner, men där finns en del om vänskap också. Bibeln har påverkat människors kultur i årtusenden.


Därför kan kunskap om bibeln hjälpa oss att förstå konsten, historien och samhället. På den här sidan kan du läsa några välkända bibelord utifrån olika teman. Har den plats för en stunds eftertanke?


Många har gjort det till en vana att stanna upp och samla sina tankar kring ett Jesuscitat eller annat bibelord , och de kan ofta berätta om hur den vanan ger kraft och stadga åt livet. Stå inte i skuld till någon, utom i er kärlek till varandra. Ty den som älskar sin medmänniska har uppfyllt lagen. Här får du länkar som vi hoppas kan vara till glädje för dig som är intresserad av ordspråk och citat i ämnet: Bibeln.


Populära begravningsdikter till ceremonin. Dikter till begravning om sorg och död. Vi hjälper dig hitta personliga minnesord vid begravning. Minnesverser vid dödsfall, minnesvers dödannons, minnesverser till dödsannonser, minnesverser vid begravningen, begravningsverser, sorge vers, minnesverser till. Vänskap I lördags var jag samt ett härligt Värnegäng på en mini-variant av Gullbranna Festivalen i Klockagårdskyrkan i Malmbäck.


Bibelord om vänskap

Det var go musik, härliga människor och smaskigt fika med riktningen mot Gud! Dessa korta bibeltexter blir lästa dag efter dag i bönerna i Taizé. Bibelhänvisningen gäller en lite längre text. Uppslagsdelen behandlar ord och ämnen som antingen återkommer ofta eller kräver en utförligare förklaring. Den har inga uppslagsord som anses självklara eller.


Jesus vill att världen skall vara fylld med kärlek, vänskap och att ingen skall behöva känna sig utanför. Men nu befinner vi oss i en värld som utmärks av makt, korruption, hämndbegär och utanförskap. För att ha mod att fatta de rätta besluten krävs att vi är djupt rotade i Jesu vänskap och har hans stöd. Vi presenterar ett nytt tänkvärt citat varje dag!


Idag när Knut och jag läste vårt bibelord kom vi till Luk. Vilken underbar beskrivning av kvinnlig vänskap. Hur Gud gav dem varandra till stöd. De behövde inte stå ensamma inför världen. De hade båda en liknande upplevelse.


Här är några tips på minnesord eller kortare verser du kan använda för att visa ditt deltagande vid sorg och begravning. Bönen hjälper oss att växa i kärlek, vänskap och förståelse om hur Gud verkar. Anden bistår oss genom att förmedla Guds budskap.


Den hjälper oss att känna igen hur vårt levnadssätt överensstämmer med vad Gud ber oss om och avslöjar hur det inte gör det. Herre, styrk mig, så att jag kan ta emot och lyssna på din ande samt minnas att den talar ditt ord till mig.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения