вторник, 19 апреля 2016 г.

Ensamstående mamma ekonomi

Mama är läsarnas mammagrupp de luxe, självklara mötesplatsen för alla fantastiska mammor. Just nu ingår: Eucerin-kit värde 745kr! Beställ smidigt online. Enligt siffror som Sveriges Radio presenterar så har var femte ensamstående mamma i Sverige socialbidrag i form av ekonomiskt bistån men antalet ensamstående som hellre skuldsätter sig privat istället för att ta bidrag är desto.


När du är ensam med barn blir ekonomin ofta ansträngd.

Det är svårt att leva på vårdnadsbidraget med två föräldrar, och ännu tuffare om du är ensam. Det är inte många lagar eller regler som räknar med att du kan vara ensamstående. Oftast är de räknade på en typisk ”kärnfamilj”.


Som föräldrar ska du ha koll på barnbidrag, bostadsbidrag, underhållsbidrag och mycket mer. Ekonomi och föräldraskap. Pengar och föräldraskap är inte det lättaste och det är inte bidrag man vill lägga tiden på där hemma.


Hur mycket kostar ett barn?

Catharina var ensam mamma på 80-talet. Förra året blev hon ensamstående med barn igen. De är utskällda, utsjasade och utfattiga.


I dag är en av tre ensamma mammor fattiga – en tredubbling på bara tio år. Under fyra dagar granskar Aftonbladet deras ekonomiska ras. Jag läser ofta att ensamstående mammor har det så dåligt ekonomiskt. Så jag anser inte att jag har det knapert men jag lever inte i lyx heller. Ensamstående föräldrar har ofta sämre ekonomi än föräldrar som lever tillsammans.


Det är inget konstigt, eftersom två löner räcker till mer än en. Dessutom är det ofta kärnfamiljen som är normen för hur regler och lagstiftning arbetas fram när det gäller familjers ekonomi. Jag är en år gammal ensamstående mamma och har en son år gammal.


Hur kan jag klara mig med ekonomi ? Du får då betala mer i hyra, mer för mat och har mindre i sparande. Vart ensam sen min lilla var ett år. Deras pappa försvann snabbt ur bilden, dom träffar honom varannan helg bara och två veckor på sommaren.


Man rätar på ryggen och kör på.

Risken är att man fastnar i en fattigdomsfälla, med lågavlönat deltidsarbete och små chanser att förbättra sin situation genom eget arbete. Det är inte rimligt att en ensamstående mamma som redan drar ett tungt lass, att genom att jobba extra förlorar 50–procent av pengarna i skatter, höjd dagisavgift och sänkt bostadsbidrag. I denna blogg kan du följa mig och hur livet som ensamstående mamma är. Många frågar om det inte är jobbigt att vara ensamstående mamma.


Men försök inte få tillgång till gruppen om du inte är en ensamstående mamma - gifta kvinnor med lata eller på annat sätt utcheckade män behöver inte ansöka. Damer, om din make är borta på en jaktresa för en helg, är du inte en ensamstående mamma , skrev Johnson på sin blogg. Särskilt utsatta är ensamstående kvinnor med barn, som också är den största gruppen. Som om att det är självklart att dom är hemma. Men måste tänka till riktigt noga innan man köper något.


Man vill ju ha dom nära sig varje dag. Behöva vara ifrån sina barn. Hej jag är en ensamstående mamma. Information för dig som har barn men inte lever ihop med den andra föräldern.


Om underhållsbidrag, beräkning av underhållsbidrag, underhållsstö personligt webbmöte, samarbetssamtal och saker som kan vara bra att veta om du separerar eller är ensamstående med barn.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения