пятница, 22 апреля 2016 г.

Heta linjen kubakrisen

Gratis en snel auto onderdelen zoeken bij 1autosloperijen! Zoek slooponderdelen op kenteken. Auto-Onderdelen nodig? Kalla kriget krävde en het linje.


När konflikten kulminerade tog det diplomaterna hela timmar att förmedla ett lösningsförslag från Moskva till Washington. Det kunde ha fått ödesdigra konsekvenser. De båda supermakterna lät därför upprätta den s. Moskva och Washington, vars syfte var att förhindra framtida misstag och missförstånd mellan parterna. Kubakrisen blev en viktig tankeställare för kalla krigets båda supermakter och händelsen ledde senare till att en rad avtal slöts.


Man kan även vara eller mer i en disskution om man vill det genom att ange rätt kod. Efter Kubakrisen lät de båda supermakterna införa en direkt telefonförbindelse (den s.k. Heta linjen ) mellan Washington och Moskva i syfte att förhindra något liknande från att hända igen. Världen har troligtvis aldrig varit så nära ett kärnvapenkrig som under Kubakrisen. Heta linjen – den mytomspunna direktförbindelsen mellan stormakterna USA och Sovjetunionen har kittlat sinnena i årtionden.


Maila gärna till linjen24. Det finns alltid några få puckon som vill få uppmärksamhet genom att missbruka och förstöra. Nikita Chrusjtjov senare blev avsatt.


Kubakrisen visade också hur nära världen kunde vara en kärnvapenkris, därför skapades Heta linjen. Det var en direkttelefonlinje som gick emellan Moskva och Berlin. Den gjordes i fall det skulle uppstå en ny kris och man behövde prata med varandra. Dessa robotförberedelser bekräftades när ett av amerikanska flygvapnets spionplan, U- producerade tydliga bildbevis på anläggningar för medeldistansrobotar. Heta linjen är mycket populärt, kanske mer populärt än vad du tror och definitivt värt att testa.


Heta linjen kubakrisen

Här kan du läsa allt om heta linjen -tjänster. Man förstod också vikten av att förhindra missförstånd mellan dem, vilket ledde till inrättandet av ” heta linjen ” – en telefonförbindelse mellan ledarna för de bägge stormakterna. Det kostar som ett vanligt lokalsamtal oavsett vart du ringer i landet, så kallad Sverigesamtalstaxa. Socialt Forum för alla. Hitta och få information om heta linjen i Sverige och ta del av telefonnummer, adress, öppettider och vägbeskrivning.


Fulgencio Batista makten i Kuba efter en militärkupp. Det är med andra ord en helt vanlig kväll på heta linjen. Det är nån som kallar sig Kurt på linjen som blockerar för oss andra varje dag.


Plocka upp telefonen reda idag och prova ringa. Det finns många skäl att ringa Heta Linjen. Heta Linjen är till för dig som är pratsugen och vill snacka med heta singlar runt om i Sverige.


Du kanske känner dig ensam, har tråkigt och vill prata med någon men inte störa dina vänner. Du kanske har svårt att somna, eller ännu värre, du håller på att somna vid ratten när du kör! TelefonForum har något för alla. Prata på våra fyra linjer ! Att prata med andra över telefon är ett roligt och bra sätt att lära känna nya människor. Precis som man gjorde på Heta Linjen på 80-talet.


Heta linjen kubakrisen

I detta arbete kommer jag med hjälp av Internet samt några historieböcker att förklara vad som hände under Kubakrisen och jag kommer framför allt att fokusera mig på det kalla kriget. Jag tänker också berätta lite kort om varför det hela hände, men jag tänker dock inte fördjupa mig mycket inom detta. Kubakrisen kom kanske att föra de båda supermakterna närmare ett tredje världskrig än någon annan konflikt under det kalla kriget.


Detta fenomen uppmärksammades i media och spred sig bland ungdomar runt om i hela Sverige.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения