понедельник, 25 апреля 2016 г.

Skillnad mellan kär och älska

Skillnaden mellan kär och älska är skillnaden mellan ”jag” och ”vi” När du är kär är du givetvis besatt av den andra personen, men det är fortfarande ”jag” och ”hen”. Men att verkligen älska är att tänka vi, och att känna partnerskap instinktivt. Men de flesta av dem är subjektiv.


Det innebär helt enkelt att du känner något för en person, något mer än vänskaplig kärlek eller det du känner för dina föräldrar och syskon. Om man är i ett förhållande och älskar den man är tillsammans med så har man känslor för den personen, och är man kär eller förälskad i någon så har man känslor för den personen. Ja, kärlek är något renande och vackert, men alla stora livsomvälvande saker kräver arbete.

Du måste odla din trädgård. I en förälskelse finns det inget som måste vattnas och vårdas. De enda problemen ni har kretsar kring när ni kan ses och om ”gnistan” finns där precis just den kvällen. Men är det någon som ärligt kan säga skillnaden mellan att vara kär och att älska någon? Någon måste ju kunna ge mig ett vettigt argument.


Många kommer säkert säga, aa mendu vet det bara, magkänsla! Eller tar ni det som samma sak? Jag förstår bara inte skillnaden.

Att älska är ett oändligt verb. I livet kan många relationer sammanvävas, några viktiga, andra mindre. När det finns sann kärlek mellan två personer, lyckas deras förhållande utmana tid och rum, övervinna alla prövningar och hinder längs vägen. Den som älskar oss och den vi älskar är en del av oss, för alltid. Det skänker njutning, tillfredsställelse och det är trots allt så vi förökar oss.


Men lust och passion är inte allt, särskilt om du är ute efter en hållbar relation. Psykiatern Judith Orloff har skrivit boken Guide to inuitive healing där hon bland annat diskuterar skillnaden mellan att vara kär och att känna lust. När han säger att han tycker om mig är det nästan en större komplimang än att han älskar mig, tycker jag. Att tycka om någon känns lite mer frivilligt, mer baserat på personens sätt och åsikter och värderingar osv. Frågelåda om sex, kärlek och relationer.


Sexualupplysaren Reyhaneh Ahangaran pratar pinsamheter och svarar på frågor. Programledare: Nisse Edwall. På Tänk till kan du se programmet Tänk till med Dewide och också andra klipp från UR! Kär är väldigt närbesläktat med nyfiken på och åtrå.


Och det kan man bli i stort sett hur snabbt som helst. Det är skillnad på att vara förälskad och att vara kär. Många som inte förstår detta kommer att relationen är på väg att ta slut när det i själva verket är tvärt om.


Förälskelse är ett kaotisk tillstånd av överväldigande känslor.

Den älskade är fantastisk, överraskande och underbar. När du älskar någon så ökar din empatikänsla mot den personen, vilket gör att hens smärta kommer kännas som din egen. Och för att du inte vill att din baby ska må dåligt, så gör du allt för att förhindra att det kommer hända. Det gör det lättare att kompromissa, vilket självklart gör att er relation blir smidigare. Kan du skillnaden mellan kär och älska ? Två likartade ord som kan betyda så otroligt olika saker.


När är man förälska eller kär , och när älskar man Det är lätt att tro att man älskar någon bara för att man är kär. Men om man både varit förälskad och verkligen älskat någon,. Med en sådan abstrakt upplevelse som kärlek undrar man om det finns en skillnad mellan att vara kär och att älska någon. De flesta är emellertid subjektiva.


Svaret är faktiskt det finns många skillnader mellan de två. Att vara kär är som ett något förändrat tillstånd. Det är ett tillstånd som varar från några månader till några år och ger en känsla av närhet och samhörighet.


Iblan när vänner har delat tid och erfarenhet, börjar de känna förälskad med varandra. Vad är skillnaden mellan vänskap och kärlek? Fraserna, Jag älskar dig och Jag är kär i dig kan tyckas likna, men det finns tydliga skillnader mellan dem. Min treåring, upprepar hon, Jag älskar dig, mamma hela tiden vår dag. Skillnad mellan att älska någon och vara förälskad Skillnad Mellan De huvudskillnad mellan att älska någon och att vara kär är det när du älskar någon förväntar du dig att den andra personen ska återfå dina känslor och ge dig lika engagemang medan du är förälska förväntar du dig inte nödvändigtvis den andra personen att återkalla dina känslor, och du kan till och med.


Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения