понедельник, 9 января 2017 г.

Arthur aron 36 frågor

Hans mål var att ta reda på variablerna som behövs för att etablera ett starkt och intimt band mellan två främlingar, med hjälp av en serie frågor. Och glöm inte Efter att alla frågorna är avklarade så ska ni titta varandra i ögonen i fyra minuter. I Arons studie fick en grupp, uppdelade i par, minuter på sig att ställa frågor till varandra, där frågorna blev mer och mer personliga ju längre ner på listan de kom. God Alla Hjärtans Dag3!


Arthur aron 36 frågor

New York Times frågorna och blev blixtförälskad. Lernia har tillsammans med psykologen Anna Bennich Karlstedt anpassat dessa till att istället leda till vänskap. Nu tar vi itu med frågorna 15-.


När grät du senast och varför? Svaret blev ja, man hade tagit fram frågor som faktiskt ska få folk att bli kära i varandra. Vad räddar du om ditt hu. Eller i alla fall fatta tycke för varandra. De frågorna ska du och din dejt ställa till varandra.


Idén är att två personer som visar sårbarhet har lättare att skapa det bandet. Studien var uppbyggd kring frågor , uppdelad i tre, varpå forskarna hade olika försöksgrupper. I del svarar vi på frågorna 1-14. Du kan hitta frågorna på vå. Självklart går vi igenom dem!


The questions in the study are broken up into three sets, with each set intended to be more probing than the previous one. The idea is that mutual vulnerability fosters closeness. To quote the study’s authors, “One key pattern associated with the development of a close relationship among peers is sustaine escalating, reciprocal, personal self-disclosure. Arthur Aron , med kollegor, vid Stony Brook University, USA.


If a crystal ball could tell you the truth about yourself, your life, the future or anything else, what would you want to know? Is there something that you’ve dreamed of doing for a long time? Why haven’t you done it? What is the greatest accomplishment of your life? Kan frågor leda till kärlek mellan främlingar?


Med hjälp av speciella frågor ska två främlingar kunna bli förälskade i varandra. Frågorna är väldigt varierande och går från lite mer allmänna till väldigt personliga. Han var inte alls min typ men jag tänkte att jag ger det en chans så jag tog mig verkligen tid och öppnade upp mig så mycket jag kunde, säger Magdalena Dellborg.


Arthur aron 36 frågor

Det här visade sig att dom som gjort det upplevde en stark närhet. Psykologen guidar: Med de här ärliga frågorna får du din crush att bli kär i dig. Aron hade etablerat för detta intimitetsband mellan två personer, var det möjligt att bli kär och älska. Hon insåg det och sa att det fungerade. Vi är säkra på att detta ämne kommer att intressera dig då upptäck med oss hur denna serie frågor fungerar.


Ett halvår senare gifte de sig. Nu menar han att de här frågorna ska göra att du och din crush blir kära – och visst kan det vara värt ett försök? Genom att ställa frågor i en bestämd ordning till en annan människa så kan det finnas goda möjligheter att ni kommer varandra närmare och att en vänskap kan utvecklas.


Frågorna är utvecklade för att ställas i samtal mellan två personer, men det fungerar även att prata om frågorna i en mindre grupp, säger Elias Wästberg.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения