понедельник, 16 января 2017 г.

Bibelcitat äktenskap

Vad lär Bibeln om äktenskap ? Bibeln säger i Matteus 19:5-6: Därför skall en man lämna sin far och mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött. Så är de inte längre två utan ett kött. Men som vanligt när det kommer till religösa texter är de flesta reglerna dock lite. Bibeln så är det helt okej för vissa av Guds favoriter.


Bibeln har påverkat människors kultur i årtusenden. Vad är bibelns definition på äktenskap ? Ingår man i äktenskap genom mänskliga ritualer som bröllop eller genom sex? Homosexualitet - onaturligt och synd?


Det var inte Guds mening att män skulle bli förälskade i män eller kvinnor i kvinnor. Bibelcitat Bibliska citat D et finns många vackra och tänkvärda citat i Bibeln vilka förtjänar återges för de som kanske inte mäktar med att ta sig igenom hela denna skrift. Här får du länkar som vi hoppas kan vara till glädje för dig som är intresserad av ordspråk och citat i ämnet: Bibeln. Uppslagsdelen behandlar ord och ämnen som antingen återkommer ofta eller kräver en utförligare förklaring. Den har inga uppslagsord som anses självklara eller.


Bibelcitat äktenskap

Nej, det är ingen människa på Jorden som kan göra barn (skapa ett liv) om de är samkönade utan mixtring och trixing. Därför kan ingen katolsk präst viga två samkönade par, även om de lyckas få till en vigsel så har de inte ett äktenskap. Ett lyckligt äktenskap kräver att man förälskar sig många gånger och varje gång i samma person. Mignon McLaughlin Ett ord befriar oss från all livets börda och smärta: det ordet är kärlek. Sofokles Fattigdom och kärlek låter sig svårligen dölja.


Vad säger Bibeln om att utöva homosexualitet? Kvinnorna bytte ut det. Bibelverser om kärlek för äktenskap eller bröllop. Visan 8:6-Ställ mig som ett sigill vid ditt hjärta, som ett sigill vid din arm, ty kärleken är stark som döden, är svartsjuka hård som i graven. Dess blinkar är blixtar av el själva flamma Herren.


Bibelcitat äktenskap

Många vatten kan inte släcka kärleken, inte heller kan översvämningar. George Bernard Shaw Håll ögonen vidöppna innan du gifter dig, men slut dem till hälften när du väl är gift. Benjamin Franklin Ögonkasten är kärlekens första brevväxling. Ninon de Lenclos Kärleken är som kvicksilver i handen.


Har varit frånvarande från denna blogg ett tag pga Jobb och semester men nu är jag tillbaka och ska fortsätta fördjupa mig och skriva för att dela med mig mina tankar och texter om Bibelcitat m. Jag har valt att skriva om varför barnet betyder så mycket för ens föräldrar. Gud skapade människor med tanken att det sexuella samlivet endast skulle vara inom ett äktenskap mellan en man och en kvinna. Med homosexualitet i Bibeln avses sammanhang där samkönade sexuella handlingar nämns. Texter som behandlar sexuellt umgänge mellan personer av samma kön.


Bibelcitat äktenskap

I policydokumentet, som är givet från Pingströrelsen till församlingarna och dess förkunnare, förklaras varför vi håller fast vid den otvetydiga bibliska synen på äktenskapet och därmed avvisar homovigslar. En pastor som får sin vigselrätt från Pingströrelsen får helt enkelt inte viga samkönade par.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения