четверг, 26 января 2017 г.

Matchningsprincipen

Matchningsprincipen

Ett exempel på tillämpning är avskrivning där kostnaden för en maskin fördelas över det antal år som maskinen väntas producera varor som säljs och skapar intäkter. Matchningsprincipen kan ses som en motsvarighet till realisationsprincipen, fast för kostnader och inte för intäkter. Balansorienterat eller resultatorienterat synsätt?


Matchningsprincipen

Enligt matchningsprincipen får man således vägledning om när kostnader skall redovisas. Exempel på matchningsprincipen är när man skriver av (se avskrivning) en maskin med utgångspunkt i varje års användning. Ett exempel på när väsentlighetsprincipen tar över matchningsprincipen är när förbrukningsinventarier kostnadsförs direkt i stället för att skrivas av under den ekonomiska livslängden.


Under samma räkenskapsår ska ”matchning” ske för dessa intäkter och kostnader. Läs mer om intäkter och kostnader. Det vill säga, kostnader uppstår för att intäkter skall kunna förvärvas. Har betydelse för bokföring av varulager och varukostnad (Kostnad för sålda varor) exempelvis.


BL Info Online samlar allt du behöver på ett ställe – alla viktiga nyheter beskrivna och kommenterade samt dju­pare fakta inom områdena skatt, redovisning och. Vill du få tillgång till hela artikeln? Försiktighet ifråga om. Periodiseringsprincipen.


Starta en kostnadsfri testperiod för att ta del av innehållet. Kå sin sida innehåller relativt omfattande och detaljerade regler, kapitel 7. Dessa har utformats utifrån en stark knytning till matchningsprincipen. Det innebär att en utgift kan aktiveras (periodiseras) även om posten inte uppfyller tillgångskriterierna.


Några andra redovisningsprinciper framgår indirekt av ÅRL även om de inte uttryckligen nämns i denna uppräkning. Kongruensprincipen innebär att förändringar i eget kapital ska redovisas över resultaträkningen. Att ett resultat beräknas enligt bokföringsmässiga grunder innebär att intäkter och utgifter redovisas för det år de hänför sig till enligt god redovisningssed. Avega Groups matchningsprincip är ett löfte om att Avega Group i alla lägen strävar efter att nå 1procent matchning mellan våra konsulters kompetenser och våra kunders utmaningar.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas. Tillämpningen av matchningsprincipen innebär dock inte att det är tillåtet att i balansräkningen redovisa poster som inte uppfyller definitionen på tillgångar och skulder Visar sida 1. Hittade meningar matchning fras matchningsprincip. Principen innebär kortfattat att kostnader ska matchas mot intäkter. I ett företag antar man att kostnader uppstår för att man ska kunna förvärva intäkter.


Det har betydelse exempelvis vid bokföring av varulager samt vid bokföring av kostnad för sålda varor. En grundprincip i bokföringen är matchningsprincipen att intäkter och kostnader skall matchas i samma period. Ska man applicera detta på ett börsbolag så skulle det under utvecklingsfaserna för spelen vara katastofdåliga kvartal med bara kostnader (om man ej har väldigt bred portfölj) medan det sedan skulle vända rejält när spel är färdigutvecklade och bara genererar intäkter. Att veta vad som är förbrukningsinventarie och förbrukningsmaterial kan vara knepigt. Vi reder ut begreppen och vad som skiljer dem åt.


Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Allmänna råd utan vägledning eller uttalande. Här hittar du de allmänna råd som det inte finns någon vägledning eller något uttalande till.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения