понедельник, 23 января 2017 г.

Fågelfrö till småfåglar

Ta hand om svenska småfåglar i vinter och köp fågelmat online på granngården. Kom ihåg att vi alltid erbjuder hemleverans ända fram till dörren, ditt närmsta utlämningsställe eller till butik. Enkelt, smart och smidigt! När du ska mata fåglar i din trädgård kan du lägga äpplen till koltrastarna och sidensvansarna direkt på marken, men frön och nötter bör läggas på ett fågelbord för att minska risk för att skadedjur som möss dras till platsen. Det är också ett sätt att minska risken för att fåglarna smittar varandra med sjukdomar.


Liva upp din trädgård med fågelkvitter Hållare för en eller flera fågelmatare. Svart med mässingsknoppar i varje ände. En fågelmatare skänker inte bara liv till din trädågr den hjälper också småfåglar att hålla sig mätta under den tuffa vintern. Vilka fåglar äter vad?


Att servera en blandning av olika frö ökar chansen att få många olika arter till sin servering. Alla fåglar gillar feta fröer! Bjud in småfåglarna till din trädgård.


Ge småfåglarna egna kryp-in där de kan äta sig mätta och nöjda. Sätt upp en fågelmatare eller ett fågelbord och fyll på med solrosfrön, nötter och andra favoriter. Häng upp några talgbollar också, de brukar vara populära. Lokala avvikelser i sortiment kan förekomma. Vi reserverar oss för tryckfel, avgiftshöjningar från leverantör samt slutförsäljning.


Många fåglar kommer aldrig till fågelbordet, men det kan vara roligt att göra en liten lista och se hur många fåglar som dyker upp. Om man kan sitta bakom en fönsterruta och se fåglarna på nära håll, kan man också upptäcka att de har individuella drag. Talgoxhannarna har kraftigare svart rand på magen än honorna. Vete och korn: Ingår ofta i många vanliga blandningar men de passar egentligen bara för ringduvor, skogsduvor och fasaner vilka skrämmer iväg småfåglarna så denna typ av mat bör man undvika.


Fågelfrö till småfåglar

Om det bor många katter i närheten kan det kanske också vara en idé att se till att det inte är så lätt för en katt att smyga sig nära ätande fåglar utan att synas. Tänk också på att fågelmatningar kan locka till sig råttor och möss som kanske inte är så populära om du bor i ett flerfamiljshus. Hemmagjord fågelmat gör du enkelt med fågelfrö , kokosfett och snöre.


Känslan av att se småfåglarna festa på det hemmagjorda godiset är oslagbar! Med hemmagjord fågelmat hjälper du fåglarna att få i sig mer av de nyttiga fetter och den näring som de behöver för att överleva vintern. Skapa en oas för dina fåglar i trädgården. Hos Rusta finns det fågelholkar i flera storlekar. Du hittar även fågelmat i form av olika frön och talgbol.


I filmen får vi lära oss vad man ska tänka på när man ska mata fåglar på vintern. Vi får tips på vad fåglarna gillar att äta och vad de behöver för att. Men ju mer man matar desto mer försvinner det.


Grönfink och pilfink uppträder till exempel i mindre flockar och kan snabbt tömma ett fågelbord. Kan man inte övergöda dem? De flesta småfåglar lever så kort tid – ett par tre år – så de hinner aldrig få några välfärdssjukdomar. Hampafrö som fågelfoder fågelfrö solrosor jornötter talgbollar hampfrö fröblandningar till de flesta vilda fåglar.


Småfåglar har en förmåga att skräpa ner ganska mycket kring sina utfodringsplatser. Mycket av fågelmaten som du har på ditt fågelbord eller i din fågelmatare kommer tyvärr att förr eller senare hamna på marken, och då finns det stor risk att det drar till sig råttor och andra skadedjur. Salmonella bland småfåglar.


Infektioner med salmonellabakterier förekommer bland de flesta vilda djur och hos människor. Tryggt och snabbt levererar vi ekologisk fågelmat till din dörr - fraktfritt från kg! Här finner du allt från gårdens solrosfrön till egenkomponerade fröblandningar, jordnötter, hampa, åkerfrön mm. Att fylla sina fågelmatare med ekologisk fågelmat leder till ökad ekologisk odling.


Fågelfrö till småfåglar

Förr i tiden var bönderna rädda för småfåglarna, som kunde göra stor skada på säden. De trodde att om fåglarna fick en egen kärve av den fina, dyra säden till jul, så skulle de vara mindre glupska under året.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения