четверг, 26 января 2017 г.

Svartsjuk partner

Skön ljudbok hjälper dig få bort svartsjukan. Ständiga utfrågningar av partnern är vanligt och den svartsjuke letar intensivt efter motsägelsefulla data i redogörelserna. Det är väldigt vanligt med kontroller av telefonsamtal, sms, mail, det förekommer även att den svartsjuke skuggar sin partner.


Vissa partners stänger då helt av kontakten till omvärlden för att blidka sin svartsjuka partner men det gör att personen vingklipps och på lång sikt får man inte luft då. Man kommer inte att stå ut.

I stället för att försäkra den svartsjuka partnern om att du inte planerar att vara otrogen råder Maria Farm att i bästa välmening försöka lägga problemet där det här hemma. Avgränsa i stället och adressera problemet. Säg: ”Nu är det din svartsjuka som talar, du får försöka jobba med det här”. De vill ha personen helt för sig själva. De klarar inte av att se honom eller henne med någon annan.


Det kan få den andra personen att känna sig väldigt nere och önska sig utrymme i förhållandet. Det gör den svartsjuka partnern upprörd. Har du råkat ut för denna känsla?

Svartsjuka över det förflutna hos din partner … vet du vad jag pratar om? Eller har din partner känt av detta? Den svartsjuka som många personer lider av som inte bara är baserad på här och nu, utan på din partners förflutna. Hur kan man hantera en svartsjuk partner ? Inte genom att börja ha ännu fler hemligheter. Om du gör så, blir sakerna bara värre.


Berätta vad du känner och vad du känner svartsjuka över. Innan du pratar med din partner bör du även komma underfund med varför du har dessa känslor, och vad det är som triggar igång din svartsjuka. I de allra flesta fall så ligger svartsjukan hos en själv, och man har oftast absolut ingenting att känna svartsjuka över. Här svarar coachen Elizabeth Kuylenstierna på några vanliga frågor om svartsjuka – och delar med sig av sina bästa tips.


I boken Svartsjukeakuten ger hon ännu fler råd till dig som är svartsjuk – eller har en partner som är det. Lite svartsjuka kan vara ett tecken på att man bryr sig, men om din partners svartsjuka tar över relationen kommer det på sikt bryta ner dig psykiskt eller till och med kan leda till fysisk misshandel. Fyll i frågorna så sanningsenligt du kan. Detta test har designats för att mäta om din partner är sjukligt svartsjuk. Få bort svartsjukan i dag med ljudbok.


Det är ungefär som när man köper en fin bil.

Att vara svartsjuk på sin partner är vanligt. Rosten får man på köpet. Kärlek utan svartsjuka finns bara inte, menar psykoterapeuten Lars Lindbom. Antingen förtränger man dessa tabubelagda känslor, eller så älskar man inte sin partner. Fast vissa är förstås mer svartsjuka än andra.


Oftast beror svartsjuka på osäkerhet och dålig självkänsla. Osäkerheten botar man lättast genom att prata med den person som svartsjukan är kopplad till, sin partner till exempel, om det är svartsjuka i en kärleksrelation. Svartsjukan ligger inte hos partnern utan är ett stort oroshål i den som är väldigt svartsjuk och kontrollerande, endast den personen kan göra något åt det. Men om man är så svartsjuk att det påverkar hela ens relation utan att det finns någon anledning till det behöver man få hjälp. Det går att minska sin svartsjuka.


Det är vanligt att känna svartsjuka om man är i en otrygg relation, om man saknar tillit till sin partner eller oroar sig för att ens partner ljuger för en. Omger du dig av pålitliga personer men fortfarande känner en stark svartsjuka kan du behöva hitta sätt att hantera din svartsjuka. Din partner är kontrollerande.


Om din partner kommer med repetitiva frågor om var du har varit och vem du har träffat och inte ger sig, det är en sjuklig svartsjuka som ofta blir värre.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения