вторник, 10 января 2017 г.

Barnaministeriet tove

Tove förlorade sin samiska identitet när hon flyttade från Arvidsjaur till Luleå. Hör henne berätta om hur det påverkat henne att bli. Tove Fahlgren förlorade sin samiska identitet när hon som barn flyttade från Arvidsjaur till Luleå.


Plötsligt var det inte en enda samisk person runt henne. Om somrarna åkte hennes kompisar iväg på semester medan hon deltog i lassotävlingar och bodde i kåta. I tonåren så har allt det samiska runnit av henne. Men det är inte bara den samiska identiteten hon tystnat ner.


Vi möter tioåriga Svea och tolvåriga Melker som delar sin kärlek till matlagning. Svea berättar om sin paradrätt, köttbullar i tomatsås och Melker lagar. Det finns hur många tv- och radioprogram som helst. Men bara ett UR – och vi gör programmen som behövs. UR är ett av tre public service-bolag i Sverige.


Socialstyrelsens senaste kartläggning. Många föräldrar har inga andra problem än att de är fattiga och har svårt att komma in på bostadsmarknaden. Prisceremonin hålls i samband. Majblommans greneralsekreterare Tove i Aftonbladet idag!


Sections of this page. Här kommer en efterlysning från Barnaministeriet , Utbildn. Juniornyheterna Special 10. Eurovison Song Contest Nyheter från Ekot varje hel timme från 00. Barnaministeriet skildrar barns och ungas livsvillkor i levande reportage, med ett tydligt barnperspektiv, där vi utgår från artiklar ur barnkonventionen.


Syftet är att informera och utbilda lyssnaren och programmen riktar sig främst mot en vuxen publik. UR:s Barnaministeriet dokumentär medan PSoul utsågs till årets musikprogram och Klassisk morgon i Ptill årets morgonprogram. Kaliber i Pfick pris som årets folkbildare för sitt program Krisen i socialtjänsten. There is a lot of talk about responsibility society today, but it is not always clear what it means to be responsible. Jessica Nihlén Fahlquist, lecturer at CRB, has.


Vi sänder också webradio som du. LIBRIS sökning: längtan. Just nu läser jag en bok som heter Maktlekar - det dolda våldet bland unga.


Det är en nyutgiven bok som handlar om maktlekar i olika former och hur det fungerar. De åker direkt till Karolinska Sjukhuset där Timo ligger på traumarummet. Elin som själv är sjuksköterska sitter nu på den andra sidan sjukhussängen och vakar vid Timos sida. Lyssnaren får följa henne i det tillstånd av kaos, chock och vardag som följer olyckan.


I dramakategorin deltar UR med.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения