пятница, 27 января 2017 г.

Hur hanterar man ett brustet hjärta

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris på kontaktlinser.


Hur kan man läka ett brustet hjärta ? Prata om det och omge dig med personer som du älskar.

Personerna som älskar oss och som är vid vår sida under våra svåraste stunder kan hjälpa oss att komma bort från denna ledsamhet genom att prata med oss. De skrattar med oss och hjälper oss att sätta saker i perspektiv. Lås inte in dig i dina. Relationscoachen Lotta Fogel vet hur du coachar dig tillbaka till ett lyckligt liv.


Läs hennes gyllene regler för att läka ett brustet eller krossat. I boken Flirt med livet av Louise Scheele Elling och Lars Henrik Ylander finns ett kapitel som heter Vårda ditt krossade hjärta och gå vidare. Där svarar jag på några frågor som delvis är de som du ställer dig nu.

Vad gör man med sitt brustna hjärta ? Acceptera att du är maktlös. Hur hårt det än känns så är detta ett livsviktigt steg när det kommer till att hjälpa läka ditt brustna hjärta på längre sikt. Om du kan acceptera situationen har du vunnit halva slaget. Särskilt tydligt blir det också om man kan symtomen till extrem emotionell eller psykisk stress. Symtomen kan uppstå även om du inte tidigare har några problem med hjärtat.


Vanliga symtom vid brustet hjärta. Hjärtats kammare, vanligtvis den vänstra, vidgar sig och antar en ballonliknande form som försämrar hjärtats pumpförmåga. Hjärtat hos en med brustet hjärta -syndrom får temporärt en liknande form.


Orsaken till fenomenet kan ligga i följande: Efter ett känslomässigt slag, efter att ha mottagit dåliga nyheter, en intensiv besvikelse eller en väldigt stressig situation kan ditt hjärta uppleva mindre förändringar i den vänstra ventrikeln. Smärtan från ett brustet hjärta är alltså bevisat lika verklig som fysisk smärta. Forskarna ville nu undersöka om det gick att lindra hjärtesorg precis som andra tillstånd går att lindra.


Man försåg samtliga deltagare i studien med nässpray där hälften trodde att det ett läkemedel mot känslomässig smärta och resten fick veta att det var en koksaltslösning. Men man bör försöka lära sig hantera stress och se upp med övriga riskfaktorer såsom högt blodtryck, höga blodfetter, diabetes, rökning, övervikt och fysisk inaktivitet. Takotsubo, eller brustet hjärta -syndrom, är en medicinskt oförklarad sjukdom där stark, negativ stress bokstavligen kan få ditt hjärta att brista.

Studier vid Sahlgrenska akademin antyder att syndromet kan vara både vanligare och farligare än man tidigare trott. Här kommer en djupare guide tips om hur du på ett klassiskt vis tar dig ut ett heartbreak. Sörj Boka in minst en helg av ältande och sorg. Telefonen sätter du på ljudlöst. Fredagen börjar du med vinet, och gärna ett gäng ballader.


Nu visar ny svensk forskning att enkla blodprov kan avslöja sjukdomen. Brustet hjärta , takotsubo, orsakas av svår stress. Det finns också hopp om den första riktade behandlingen mot brustet hjärta.


Av en slump upptäckte vi att ett narkosmedel skyddar hjärtat. Vi vet idag att det är ett hjärttillstånd som löser sig självt på några dagar utan att ge några problem. Vidare är det mestadels kvinnor som drabbas. Mer forskning måste göras, men det är viktigt att veta vad som utlöser sjukdomen och hur man förebygger den. Men det viktigaste är att man lär sig hantera stress och att man försöker undvika andra riskfaktorer för hjärtkärlsjukdom som högt blodtryck, höga blodfetter, övervikt och rökning.


Fysisk aktivitet är också stressdämpande och stärker hjärtat. Jag sitter med brustet hjärta och vet inte hur jag ska ta mej ur det. En enda gå ng har jag. Hur botar man snabbast och lättast ett brustet hjärta ? Hur påverkas man egentligen av ett brustet hjärta ? En separation kan kännas helt förödande i stunden, men det går att läka och gå vidare. Här är bästa guiden till hur du hanterar ett uppbrott.


Men är man inne på åttonde varvet ska man nog ta hjälp av sin omgivning. I Vardagspuls tas aktuella ämnen upp med fokus på mat och hälsa för att uppmuntra tittarna till bättre vanor. Därför är det viktigt att vara en upplyst patient. Har man haft bröstsmärtor som inte beror på infarkt, kan man fråga sin läkare om det kan röra sig om ett brustet hjärta i stället.


SymtoSamma som vid hjärtinfarkt – bröstsmärtor som inte går över, illamående, svettningar, andfåddhet. Icona Pop är en dj-duo med så mycket girlpower och självförtroende — men som alla människor har de också varit tvungen att komma över någon de älskar och fått hjärtat krossat och blivit dumpade. Hur överlever man det egentligen?


Har du tips på roliga saker du vill se mer av på FRIDAs kanal?

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения