четверг, 12 января 2017 г.

Fin text om mobbning

Rädda Barnen frågade om jag ville skriva en text om mobbning till deras sommarblogg, och det ville jag såklart. Läs den hemskt gärna och ni får ännu gärnare (nytt ord) säga vad ni tycker här på min blogg, för det är så trevligt med kommentarer. Texten handlar om mitt högstadium och lite om allt som hände då. BLODÅDRA: äru så snygg själv då.


Tänk jag kan bli så förbannad och ledsen på denna mobbning som finns i dag i skolor och i arbetslivet.

Att bli utfryst och utsatt varje dag för detta är som att själen får stryk och utsidan dör ut. Den vackra utsidan och det varma hjärtat och det fina leendet som små barn har då dom föds och öppnar sina ögon och får se världen. På varje skola ska det finnas en skriftlig plan för hur skolans arbete mot mobbning ska genomföras. Om rektorn får veta att det finns oro för att någon mobbas, är rektorn skyldig att utreda hur det ligger till och åtgärda mobbningen. Uppsatser om TEXT OM MOBBNING.


Detta är bara mina egna tankar. Så ni behöver inte kommentera om ni inte har något vettigt att säga ! Hel ärligt så förstår jag inte hur man kan ha hjärta och samvete till att vara elak mot någon?

Jag vet att dom flesta som är mobbare , mår dåligt och har det svårt i vardagen. Men bara för att ni mår. De nyss nämnda är typiska exempel på resultat av vad som med ett samlingsnamn kan kallas för mobbning.


En enstaka taskig grej brukar inte kallas mobbning. Det är när det händer flera gånger och den som behandlas illa mår dåligt, som det räknas som mobbning. Du kan förstås bli ledsen och må dåligt om någon behandlar dig illa en gång också. Poesi, dikter, noveller och lyrik på Poeter.


Välkommen att läsa, publicera och. Få kunskap och stöd om kränkningar, mobbning och sexuella trakasserier. Vad är mobbning och hur du kan hjälpa ett barn som blir utsatt.


Mobbning kan sägas handlar om ett upprepande aggressivt beteende med ojämn maktbalans mot ett offer som har svårt att försvara sig. Mobbing är ett kamratförtryck som innebär en uteslutning ur en gemenskap. Mobbning är inte engångsföreteelser eller konflikter, utan en systematisk kränkning av en person.


En utredande text om mobbning , och hur det påverkar individens identitet. Fokus ligger bland annat på stämplingsteorin, socialisationsnivåer, olika typer av mobbning och konsekvenserna av mobbning på individens identitet (både mobbaren och den mobbade). Föreställ dig hur det skulle vara, om denna person var du.


Huvudet nedböjt, det är säkrast.

Om man har tur lägger ingen märke till en då. Det är inte många här, skolan har slutat för dagen. En lapp ramlar ner till golvet. Jag går fram till mitt skåp och öppnar det.


Det kan fin ­nas många skäl till att en mob­ba­re tra­kas­se­rar en skol­kam­rat, men svep­skä­len är ald­rig de rät­ta.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения