вторник, 30 июля 2019 г.

Kursplan internationell kris och konflikthantering

Filosofie kandidatexamen översätts på engelska till Degree of Bachelor of Science. Programmet innehåller specialdesignade kurser inom området kris - och konflikthantering , där du får kunskaper om olika typer av kriser , vad som är viktigt när en kris inträffar samt hur olika aktörer samarbetar för att minska effekterna av en kris. Programmet för internationell kris - och konflikthantering är mångvetenskapligt.


På programmet för internationell kris - och konflikthantering lär du dig om hur olika typer av kriser och konflikter uppstår och hur de kan förebyggas och hanteras. Du studerar olika vägar till konfliktlösning, försoning och återuppbyggnad av samhällen.

Med kunskaper om hantering av kriser och kon. Totalt antogs personer i det första urvalet varav var män och var kvinnor. Kursen är indelad i två moment.


I det andra urvalet antogs personer varav var män och var kvinnor. Se sambanden mellan teori och verklighet med praktik. Sista terminen kan du göra praktik vid myndighet, organisation eller företag i Sverige eller utomlands.


Praktiken ger dig möjlighet att delta i det dagliga arbetet vid praktikplatsen och få erfarenhet av arbetsuppgifter som anknyter till statsvetenskap och kris - och konflikthantering.

Olika aspekter på konfliktbegreppet kopplat till individen och gruppen i ett ledarskapssammanhang. Hur det egna ansvaret utifrån konflikthanteringsstil och försvarsmönster kan påverka en konflikts utveckling. Ledarskapets betydelse i en konflikt och dess hantering. Olika perspektiv kring olika typer och nivåer av konflikter. Teorier och modeller om gruppers och organisationers utveckling samt ledarskap.


Teorier om kris - och konflikthantering Lärandemål Efter detta moment skall studenten kunna: 1. Beskriva grunderna i teorierna kring organisationspsykologi. EU:s gemensamma säkerhets­ och försvarspolitik (GSFP). Dessa insatser syftar till att stärka EU:s roll i fredsbevarande operationer, konfliktförebyggande verksamhet och internationell säkerhet. MSB har fortsatt arbetet med att stärka andra länders kapacitet att hantera kriser och katastrofer.


I kursen fördjupas och vidgas kunskaperna om olika handlingsalternativ för att hantera konflikter i yrkeslivet. De frågor som behandlas utgår från aktuell nationell och internationell forskning inom området och analyseras utifrån förhållandet mellan indivi grupp, organisation och samhälle. I kursen introduceras och diskuteras olika dimensioner av konflikthantering på individ-, grupp- och organisationsnivå.


Konflikters förlopp i olika organisationer behandlas. Var uppmärksam på hur du själv drabbas och påverkas av krisen och vilket stöd du behöver för att kunna leda din grupp.

Krisen kan påverka ditt omdöme och din förmåga att agera som chef. Blir det för ansträngande kan det vara lämpligt att lämna över till någon annan. Etik och professionellt förhållningssätt: Etik och moral, livsåskådning och demokrati.


Professionell hållning, innefattande kunskap, självkännedom, empati och etiska frågor i psykologarbete. Inom området katastrofpsykologi ges en orientering kring hantering av kriser och katastrofer inom en grupp. Utifrån ett ledarskapssammanhang studeras de processer som uppkommer i samband mellan indivi grupp och ledarskap utifrån ett relationsperspektiv. Kunskap om och förståelse för dylika processer utvecklas genom reflektioner över litteraturen kopplat till egna erfarenheter.


Kommunikationens villkor, kännetecken och förmågor utgör det väsentligaste innehållet i kursens första delkurs, och konfliktförståelse, konflikthantering samt sociala och samhälleliga villkor för kommunikation är centralt för kursens andra delkurs. FN:s syfte och huvudsakliga uppdrag, andra former av internationell konflikthantering och folkrätten i väpnade konflikter. Europeiskt och nordiskt samarbete, dess bakgrund och innehåll. Individers och gruppers möjligheter att påverka beslut och samhällsutveckling samt hur man inom ramen för den demokratiska processen kan påverka beslut.


Mittuniversitetet gav en obligatorisk kurs i kris och trauma om 7. Stockholms universitet gav flera fristående kurser på avancerad nivå om 7. Du lär dig hur Sverige, EU och andra länder är uppbyggda och hur det ökade samarbetet mellan nationer har påverkat säkerhetspolitiken. Med exempel från historien och vår nutid lär du dig vad som gör ett samhälle sårbart, vad som ger en förmåga att motstå kriser och hur samhället kan återhämta sig efteråt. Samtidigt har konflikter en avgörande betydelse för hur du mår och presterar på din arbetsplats, men även i ditt privatliv.


Många situationer kan undvikas med hjälp av enkla knep i konflikthantering.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения