пятница, 19 июля 2019 г.

Socialtjänsten

Socialtjänsten

Dessa sidor vänder sig i första hand till dig som arbetar. Programvara för blanketter. Du som har Acrobat fullversion. För att förbättra situationen för personer med psykisk. Verksamheten skall bygga på respekt för människornas självbestämmanderätt och integritet.


I arbetet med barn som far illa är de skyldiga att samverka med bland annat hälso- och sjukvården, skolan och polisen. Socialtjänsten i varje kommun ska verka för att barn och unga växer upp under trygga förhållanden. Varje kommun ansvarar för att detta sköts och att allt folk som bor i kommunen får den hjälp och det stöd som behövs. De insatser som socialtjänsten erbjuder kan se olika ut beroende på vem man är och vilka problem man har. Alla åtgärder som vidtas inom socialtjänsten ska bygga på respekt för den enskildes integritet och rätt till självbestämmande.


I kontakten med familjer ska ett helhetsperspektiv alltid vara centralt med ett tydligt barnperspektiv. Innan socialtjänsten fattar ett beslut har du rätt att få ta del av det underlag som leder fram till beslutet. Du har rätt att träffa beslutsfattaren för att framföra dina synpunkter. När socialtjänsten har fattat ett beslut, har du rätt att överklaga det, om du tycker att det är fel.


Om du inte mår bra hemma, är otrygg eller känner att det inte finns någon vuxen som tar hand om dig, kan du få hjälp och stöd av socialtjänsten. I stadsdelen är socialtjänsten samlad på Första Långgatan B. På socialkontoret kan du få råd och stöd för att kunna leva ett tryggt och självständigt liv. Vi ger stöd och skydd när det behövs. Här kan du söka stöd om du: - har en trasslig familj. Intervju med en socialsekreterare.


Abir jobbar som socialsekreterare. I filmen berättar hon om sitt jobb och varför hon vill jobba som socialsekreterare. Om du är ung och begår ett brott kan socialtjänsten behöva utreda hur du har det. Du och den som du har utsatt för brott kan träffas för medling.


Läs mer om unga som begår brott. Stöd om du vill adoptera. Du kan få stöd med att adoptera ett barn. För att du ska få adoptera ett barn måste socialnämnden godkänna det.


För att barn och unga ska få sina behov tillgodosedda kan de behöva insatser från flera aktörer, som socialtjänsten , hälso- och sjukvården och förskolan eller skolan. This page is using cookies to help give you the best experience possible. Juneporten, Västra Storgatan 1 Jönköping.


Socialtjänsten

Vid akuta situationer utanför kontorstid når du socialjouren via SOS-Alarm på tfn 112. Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vissa stödinsatser är öppna för alla och då behövs inte någon utredning eller beslut från kommunens sida. När du ringer till socialtjänsten får du veta mer om hur vi kan gå vidare med din fråga eller ditt problem. Alla som bor i Trosa kommun kan vända sig till individ- och familjeomsorgen för att få stöd och hjälp i svåra situationer.


Det gäller såväl barn som vuxna.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения