пятница, 12 июля 2019 г.

Roliga personalmöten

Ha roligt på era möten. När jag har frågat chefer genom åren om de har roligt på sina möten tittar de förvånat på mig. Men vi arbetar här, vi är seriösa. Dessutom är jag inte bra på att berätta roliga historier. Jag är övertygad om att arbete och att ha roligt hör ihop.


Tanken är att chefer ska få snabb hjälp att göra mötena roligare och effektivare.

Ett problem för chefer är att de själva tycker att möten är tråkiga. Och om medarbetarna har inställningen ’åh nej, inte ännu ett möte som vi måste sitta av’, så är det ännu svårare att känna entusiasm som chef, säger Erik Mattsson. En av de roliga sakerna med att arbeta med TimeLog är, att när man inför systemet, kommer många av våra kunder att för första gången sätta upp en självkostnad på sin mötesverksamhet – och detta kan ibland vara lite av en ögonöppnare. När fem minuter har gått så börjar en i gruppen och läsa upp sina påståenden och därefter skall de andra gissa vilken som är påhittad. Sedan går man runt till alla i gruppen har fått läst upp sina.


Denna övning fungerar att köras flera gånger då det brukar bli roligare påståenden varje gång! Mycket skratt och energi! Personalmöten är viktiga.

Det är tillfällen då information sprids och viktiga frågor kan diskuteras. Många gånger går dessa möten dock på rutin. Det är lätt att fasta i en sorts slentrian som ibland också färgas alltför mycket av negativitet.


Att mötas och ha roligt är bättre än att mötas och ha tråkigt. Vi lär oss bättre om vi är avslappnade och glada. Var helt enkelt själv glad.


Gör något tillsammans till nytta för verksamheten och framtiden. För att hitta just den övning som passar dig bäst så är det bara att ge sig ut på nätet. Det finns mängder med inspirationskällor, tips, bloggar, artiklar som delar med sig av roliga och användbara övningar. En av mina favoritsajter när det gäller att hitta nya tips på övningar är Metodbanken. Du får tips och verktyg för att leda möten mer kreativt.


Här finns effektiva och roliga övningar för både teamutveckling och personlig utveckling. Sitter du och planerar vad ni ska göra på nästa konferens eller event? Vad ska ni fylla dagarna me och speciellt, vad ska ni göra mellan de traditionella mötena och föredragen? Det är ju då du verkligen har chans att svetsa samman gruppen. Här kommer en rad förslag på bra och roliga gruppövningar som bygger ett starkt arbetslag.


Använd dessa prov roliga och roliga isbrytare frågor till dina möten och din träning och teambyggande sessioner.

Du kommer snart att bli skicklig att drömma upp en rolig fråga på egen hand. Här är exempel på isbrytarefrågor som du kan använda i möten. Roliga och roliga Ice Breaker-frågor. Dessa episoder är verkliga exempel från arbetslivet där kreativa arbetsledare har gjort något nytt, annorlunda eller provokativt för att sätta fart på sina möten. Dilemma: Dina möten tar mycket tid utan mätbara resultat.


Strategi: Du kan lugnt förlita dig på att alla möten har ett egenvärde. Dagordningen är kaffe, te och gott bröd samt en överenskommelse om att alla ska prata om det som har varit bra under veckan. Detta suddar inte bort alla problem. Men att avsluta veckans arbete på ett roligt och positivt sätt gör det lättare att samla kraft och energi till kommande veckas utmaningar. Om du nu bestämt dig för att gå på mötet så gäller det att göra det bästa av saken.


Allt blir så otroligt mycket roligare , mer intressant och framgångsrikt med rätt mental attityd och inställning. Undvik att deltagare förbereder sig under själva mötet, t ex genom punkt ovan. Om du skall ge en presentation, se till att tekniken fungerar innan den samma.


Uppskattas av gäster som inte känner igen alla! En rolig lek är att låta brudparet stå rygg mot rygg och hålla varsin av sin egna respektive den andras sko i handen. Teambuilding övningar är inte bara roliga att genomföra, de hjälper även till att skapa en starkare gruppkänsla. Nedan presenterar vi några övningar som är effektiva att använda när det gäller att skapa välfungerande grupper. Inom lagen måste man nu samarbeta under tipspromenaden (det räcker att sätta upp frågorna längs ett par väggar) för att finna de rätta svaren.


Folk lär känna varandra -och födelsedagsbarnet! Ju roligare frågor desto mer uppsluppen stämning! Till skillnad från rektorer kan Elisabet Uitto nästan aldrig lägga personalmöten på dagtid.


Ett par dagar per termin har de utvecklingsdagar och en kväll i månaden samlas all personal vid hennes tre förskolor till arbetsplatsträffar.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения