среда, 24 июля 2019 г.

Nät över hönsgård

Ett tak av nät bör också finnas över gården så att inte rovfåglar kan ta hönsen. Om man ändå bygger en hönsgård är det lika bra att spänna över ett nät på en gång. Ett fågelnät är större och du kan fästa dem i ett stycke, men det fungerar bra med hönsnät i taket också. För dig som är ute efter färdiga nätsektioner att bygga hönsgård med har vi även det.


Tak över hönsgården För att inte rovfåglar ska kunna ta hönsen är det viktigt att ha ett tak över hönsgården.

Det räcker i så fall med att sätta nät upptill som tak, till exempel hönsnät eller fågelnät. Hönsgården måste konstrueras så att de inte kan gräva sig in, låt därför gärna nätet gå ner en bit under jorden. En lågt placerad eltråd på utsidan av gården ger också ett effektivt skydd. Nackdelen är att det bara tål 3kg så vintertid måste det antingen ner eller så får man slå av snön om det snöar och är vindstilla. Blåser det så nätet rör sig så faller snön igenom.


Om du inte har möjlighet att låta hönsen gå ute i trädgården och din hönsgård saknar gräs och annat grönt kan du göra så här. Odla i en låda och sätt nät över.

Utan nät har odlingen inte en chans att växa upp eftersom hönsen kommer att sprätta upp jorden hela tiden. Komplett hönsgård med tillhörande sidosektioner, nättak och dörr. Gården passar dig som har flera höns och vill låta djuren springa fritt och samtidigt få tillgång till dagsljus.


Sektionerna är tillverkade i nät som håller rovdjuren utanför. Gården är designad så att du enkelt ska kunna gå in och umgås med dina djur. Walk In- hönsgården kan förlängas på flertalet sätt, antingen genom att köpa en stor gård direkt, eller förlänga den lite i taget.


Nertill sätts dubbelt nät , med det finmaskiga kycklingnätet in mot hönsgården. Sen kan man lägga ner taggtråd innan man täcker över det. Djuren gräver ju nära nätet , så en bit ut räcker.


Gräv ner nät snett i vinkel ut från hägnet, så att det inte går att gräva sig under nätet. Som ena halvan av ett stort A alltså. Lägg gärna stora stenar på det innan du fyller tillbaka med jord.


Komplettera med tak på hönsgården givetvis, så slipper du oroa dig för rovfåglar också. Hönsgården kan t ex placeras i trädgården i anslutning till vårt Hönshus PREMIUM. Då kan hönorna och tupp både vara inne i hönshuset och dessutom röra sig fritt och säkert utomhus.

Ramarna är 20x20mm, nätet 3mm tråd och maskorna är 50x100mm. Tillverkad av helsvetsat nät med metallramar. Varmgalvaniserat för högsta. Välkommen till Mitt Biltema. Som användare av Mitt Biltema kan du handla kampanjprodukter till specialpriser, skapa inköpslistor för alla tillfällen och få en översikt över dina köp med digitala kvitton.


En hönsgård för dig med fler höns och som vill ge dina djur dagsljus. Hönsgården är designad för du lätt ska kunna vara i gården för tillbringa mer tid med dina höns. Fyll på mat- och vattenbehållarna enkelt och säkert. Tak- och sidosektioner av nät håller rovfåglar och rävar borta.


Designad för du lätt ska kunna vara i gården för tillbringa mer tid med dina höns. Inhägnad rastgård skyddar även hönsen mot omgivande. Tänk på att möss kommer in även genom små springor! Ditt hönshus bör ha ett fönster, men det får inte vara för stort och med tanke på värmen får det inte vetta mot söder. Det är bra att ha en rovdjurssäker bur.


Utanför denna säkra bur har vi en stor hage.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения