вторник, 23 июля 2019 г.

Specialistkurser klinisk psykologi

På många kurser anges Anmälan senast. Om du missat sista ansökningsdag kan det dock i många fall ändå vara lönt att höra av sig till kursgivaren. Psykologiska institutionen anordnar för närvarande vidareutbildning för yrkesverksamma psykologer med behov av fördjupning i klinisk neuropsykologi. Klinisk neuropsykologi.


Specialistkurser Katalog.

Tanken är också att specialister inom denna inriktning på sikt ska kunna axla ett psykologiskt ledningsansvar, utveckla verksamheter och inneha patientansvar. Kursen vänder sig främst till kliniska psykologer som vill fördjupa sig i klinisk neuropsykologi. Behöriga att söka är legitimerade psykologer med neuropsykologiska arbetsuppgifter. Kursen kan tillgodoräknas som två kurser i Psykologförbundets specialistordning.


Med kliniska tillstånd menas i första hand mentala besvär, problem, beteendestörningar, funktionshinder eller avvikelser från vad som betraktas som normalt. En viktig del av den kliniska psykologin , s k. WiseMind AB ägs och drivs av Eva Hedenstedt, leg.

Eva har lång erfarenhet av såväl kliniskt arbete som handledning och undervisning. Hon är utbildad i både kognitiv beteendeterapi och psykodynamisk psykoterapi. Vad är klinisk psykologi ? Inom psykologi gör Spinoza till sin uppgift att. Handledarutbildning med inriktning mot klinisk psykologi , hp, HT 19- VT 20. Utbildningar inom specialistordningen för psykologer.


Båda kurserna är godkända som specialistkurser enligt Psykologförbundets specialistordning. Psykologin är en disciplin som gränsar mot såväl natur- och samhällsvetenskaper som humaniora. Psykologi är vetenskapen om mänskliga beteenden, tankar och känslor det handlar om alla mänskliga beteenden och alla människor.


Möjlig att följa även om man bor långt bort. Endast ett fåtal träffar på campus. Se hela vårt samlade kursutbud i psykologi. Tips på kompetensutveckling.


Kurserna är skapade utifrån principen att identifiera aktuell psykologisk forskning som om den når ut till fler kan bidra till viktig samhällsnytta. Verksam Psykologi arrangerar en åtta dagars praktisk och teoretisk specialistkurs i Unified Protocol, en känslofokusera integrativ KBT metod som förenar evidensbaserade principer från alla tre vågorna av KBT. De åtta behandlingsmoduler UP består av är bland de mest beforskade och verksamma behandlingsinterventionerna i KBT.

Klicka här för att komma dit (hemsidan öppnas i ett nytt fönster). Diagnoser återinns i så kallade diagnosmanualer. Parallellt används två diagnosmanualer världen över, DSM-och ICD-10. Verksam Psykologi skapar mötesplatser mellan psykologisk forskning och klinisk behandling, där vi kan bredda och fördjupa vår förståelse av det verksamma i psykologisk behandling. Utifrån vårt intresse för frontlinjen inom forskning och klinisk praktik anordnar vi specialistutbildningar, föreläsningar och konferenser.


Nu finns uppdaterad information på Sveriges Psykologförbunds hemsida. Benämningen psykisk ohälsa kan ses som ett övergripande begrepp som kan användas olika beroende på sammanhang. Inom klinisk handledning arbetar vi utifrån bevisat effektiva psykologiska metoder som exempelvis modern inlärningspsykologi, kognitiv beteendeterapi (KBT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) och motiverande samtal (MI).


Upplägget på handledning skräddarsys alltid efter era behov. Metodkurs för specialistarbeten. Den kliniska psykologen utvecklar den kliniska psykologin genom uppföljning, kritisk granskning och revidering såväl av det egna arbetet som av metoder och teorier.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения