пятница, 19 июля 2019 г.

Lågaffektivt bemötande bok

Lågaffektivt bemötande bok

Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! GigaGunstig is dé site om Dd Book te vergelijken! Skickas inom 2-vardagar. Alltid bra priser och snabb. I denna bok presenteras lågaffektivt bemötande utifrån en mängd olika verksamheter och infallsvinklar.


Jag har genom åren träffat på en mängd psykologer som tror att lågaffektivt bemötande är en TBA-meto alltså en metod som grundar sig på tillämpad beteendeanalys. Ofta reagerar de med samma affekt som de presenteras för. Lågaffektivt bemötande tar utgångspunkt i att människor med problemskapande beteende ofta har svårigheter med att reglera affekt. Orsaken till det är att affekt smittar, men att de flesta av oss som ganska små lär oss att skilja på om det är vår egen affekt eller någon annans vi känner. Vi skrev boken därför att vi tyckte att det behövdes en bok som lyfte blicken lite från det vardagsnära.


Några tips på hur du kan använda lågaffektivt bemötande : 1. Sänk känslointensiteten Vi människor ”smittas” ofta av varandras känslor. Det kallas affektsmitta. Barn med adhd reagerar i högre grad på andras känslor som om de vore. Dessutom finns det inom lågaffektivt bemötande verktyg för att hantera våld och annat kraftfullt beteende när det i alla fall uppstår.


Lågaffektivt bemötande bok

I boken ges alternativa förklaringsmodeller till vad som kan ligga bakom problematisk skolfrånvaro. I böcker av Bo Hejlskov Elvén finns beskrivet hur man arbetar systematiskt med kartläggning av belastningsfaktorer, analyserar situationer och kartlägger signaler för vardag, eskalering, kaos och deeskalering, samt hur man lägger upp en handlingsplan eller avledningshierarki. Jag arbetar med lågaffektivt bemötande som metod vid problemskapande beteenden. Problemskapande beteenden kan till exempel vara vål skadegörelse eller självskadebeteenden.


Till sist behöver vi kunna förändra, t. Psykologen Bo Hejlskov Elvén föreläser utifrån nya boken som förenar lågaffektivt bemötande med tydliggörande pedagogik. Nu kommer lågaffektivt bemötande och om år kanske det inte alls är effektivt längre. Författarna visar hur det lågaffektiva bemötandet är användbart inom såväl förskola och s. Genom att arbeta med lågaffektivt bemötande kan man som lärare undvika situationer som stör undervisningen för både barn och vuxna.


Lågaffektivt bemötande bok

Vår kollega Stefan Boström har tagit fram ett spännande alternativ till böcker och föreläsningar om lågaffektivt bemötande. Med ett låg-affektivt bemötande hanteras konfliktsituationer på ett lugnande sätt. Målet är att personen i affekt ska återfå självkontrollen.


Nedan visas olika tekniker för att nå detta resultat. Alla dessa beskrivs ytterligare i Hejlskovs bok. Reagera lugnt och behärskat. Undvik ögonkontakt vid konfliktrisk. Ibland får jag frågan ”Vilken bok ska jag läsa om lågaffektivt bemötande ? Och tja, egentligen spelar det nog ingen jätteroll vad man läser, bara man förstår att: – Alla situationer skapas i samspel mellan människor och i en viss miljö.


Innehåll: Vad är lågaffektivt bemötande ? Relationen mellan lågaffektivt bemötande och aggression. Förebyggande insatser. Vanliga mönster kring utagerande och aggression. Självkännedom hos medarbetarna. Konflikter och beteendeproblem är ofta vardag i förskolan.


Den här boken visar hur personalen kan tänka och agera i mötet med barnen i en mängd utmanande situationer. Metoderna utgår från förhållningssättet lågaffektivt bemötande och handlar bland annat om att anpassa krav samt hantera konflikter och fysiskt våld. Du förespråkar lågaffektivt bemötande. Man bör skapa utrymme så att barnet kan lugna sig själv i stället, sen snackar vi med barnet när det är lugnt.


Min uppfattning är att vissa personer endast har gjort en quick-fix och bara läst och plockat ut vissa delar av det som bland andra Bo Hejlskov Elvén förespråkar runt lågaffektivt bemötande. Som lärare är du oftast ensam i ditt klassrum med uppåt elever i samma rum. Då kan man använda ett lågaffektivt bemötande , där man med sitt eget lugn smittar den andre att känna och agera likadant. Affekt är starka känslor.


Många människor har inte förmågan att skilja på vad som är ens egna och andras känslor, särskilt i en affekterad situation.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения