пятница, 5 февраля 2016 г.

Act terapi utbildning

Act terapi utbildning

Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig. Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vad är en psykoterapeut?


Acceptance and Commitment Therapy ( ACT ) kallas tredje vågens KBT och är som metod på stark frammarsch. ACT används i behandlingen av ett brett spektrum av tillstånd som t ex stressrelaterad ohälsa, smärta, post-traumatiskt stressyndrom m fl men även som parterapi, ledarskapsträning och livsstilscoachning. Vem kan gå en ACT utbildning ? Förkunskapskraven för att gå en ACT - utbildning varierar från utbildningsföretag till utbildningsföretag.


Vanligtvis är det önskvärt att du tidigare har gått en grundläggande psykoterapiutbildning med KBT-inriktning och eller arbetar som samtalsterapeut eller coach. ACT - Att hantera stress och främja hälsa. Känd kurs som erbjuds i hela Sverige och har sina likvärdigheter i övriga Europa ( ACT at Work).


Kursen innehåller praktiska övningar och teori. En innehållsrik kurs med relativt högt tempo. ACT handlar inte om att förändra tankar och känslor till att bli mer ”positiva”.


Istället handlar ACT om att bli medveten om tankar, känslor och minnen. Att på ett inre plan förstå vad som styr vårt agerande och våra val. I denna upplevelsebaserade utbildning får du lära dig grunderna till ACT och du kommer också själv att få prova på olika upplevelsebaserade övningar som ofta används i en ACT behandling. I utbildningen varvas teoretiska moment och diskussioner med praktiska övningar och rollspel. Intresset för ACT ökar inom vården, psykiatrin, psykoterapin, skolan och organisationsvärlden.


Sverige har legat i framkant vad gäller utveckling och utvärdering av KBT och ACT. Inom denna utbildning om ACT kommer du lära dig hur du ska identifiera vad som är viktigt i livet och vilka mål du har och därefter hur du ska ta de faktiska stegen i rätt riktigt gentemot målet. KBT står för Kognitiv Beteendeterapi och handlar om att få patienten att må bättre genom att ändra patientens vanor, tankar och beteenden. ACT passar medarbetare som lider av arbetsrelaterad stress, har svårt att få livspusslet att gå ihop eller som behöver skapa bättre balans i livet.


Inga förkunskaper krävs, men inför kursstart är det bra om du ser filmen Introduktion till ACT. Fyra tillfällen á tre timmar. Under psykologutbildningen kommer de flesta i kontakt med ACT i mer eller mindre begränsad omfattning. ACT eller Acceptance Commitment Therapy brukar räknas till KBT-traditionen (Kognitiv beteendeterapi), och är en terapimodell som i ett stort antal kontrollerade studier visat sig ha god psykologisk effekt vid t ex ångestproblematik, depression, fysiska smärttillstån trauma och missbruk.


Act terapi utbildning

ACT i teori och praktisk tillämpning – dagars fördjupningskurs Välkommen till en utbildning för Dig som önskar fördjupa dina kunskaper i ACT ! Målsättningen med kursen är att ge fördjupade kunskaper i den teori som utgör grunden för ACT , att ge goda färdigheter i ACT -konceptualisering samt visa på tillämpning av olika behandlingsmetoder inom ACT. ACT utbildningen riktar sig till dig som tidigare gått en grundläggande utbildning i ACT (antingen våran eller någon annans) och nu önskar fördjupa dina kunskaper ytterligare. Observera att utbildningen inte ger någon formell behandlarkompetens.


För att gå utbildningen krävs att du har gått vår utbildning ” ACT -att hantera stress och främja hälsa” eller Tobias Lundgrens 10-dagars fördjupningsutbildning i ACT. Klinisk forskning och utbildning , Södersjukhuset Klinisk forskning och utbildning , Södersjukhuset Placerad på Södersjukhuset, institutionen har cirka anställda, varav professorer, doktorander samt 1anknutna forskare. Klinisk neurovetenskap Forskar och undervisar om hjärnans funktion - från molekylärnivå till samhällsnivå.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения