пятница, 12 февраля 2016 г.

Barnmisshandel konsekvenser

Det berättade Carl-Göran Svedin, professor i barn- och ungdomspsykiatri, under sin föreläsning med rubriken Långsiktiga konsekvenser av barnmisshandel och behov av tidiga interventioner. För de allra minsta barnen, sade Carl-Göran Svedin, kan en svår hemsituation med stark eller upprepad stress vara skadlig för hjärnans utveckling. Det kan vara svårt att be om hjälp om man har svårt som förälder att hantera konflikter med sitt barn. Man kan vara rädd för vad andra ska tycka och tänka om en som mamma eller pappa, det kan kännas oerhört skamligt och man kan vara rädd för vad det kommer få för konsekvenser. Men det finns hjälp att få både för dig och ditt barn.


Konsekvenser av psykisk misshandel mot barn Att inte ha någon vuxen att prata med kan leda till att barn får svårt att förhålla sig till sina egna känslor. Precis som vuxna som utsätts för emotionell misshandel kan barn utveckla känslan av att inte ha något värde. Få ångestattacker och problem med tillit. Trots lag mot barnmisshandel i flera länder så fortsätter anmälda fall av barnmisshandel att öka.


Barnmisshandel är ett omfattande folkhälsoproblem som påverkar barns och ungas hälsa negativt. Det är också ett dolt problem då det sällan avslöjas eller upptäcks, visar en studie från Karlstads universitet. En stor andel drabbade barn avslöjar inte misshandeln på grund av brist på tillit till vuxna. Konsekvenser av barnmisshandel kan vara överreaktioner, aggressivitet, koncentrations- och inlärningssvårigheter och ”splittrat” uppförande.


Om vi ska kunna fånga upp barnen som drabbas, anser vi att det är dags att ta ytterligare steg för att den svenska lagen och barns rätt till skydd når och omfattar alla barn. Med barnmisshandel menas här olika typer av våld såsom fysiskt vål psykiskt vål försummelse, sexuella övergrepp samt upplevt våld mellan vuxna i familjen. Uppsatser om KONSEKVENSER AV BARNMISSHANDEL.


Det är svårt att ta reda på den egentliga omfattningen av barnmisshandel eftersom våldet ofta inte polisanmäls när det gäller små barn. Exakt vad är psykiskt barnmisshandel egentligen? Och utsätter du ditt barn för detta om du någon gång ibland tappar humöret? Här följer en översikt som berättar mer.


Barnmisshandel konsekvenser

Särskilt utsatta är små barn. Huvuddelen av all misshandel mot yngre barn utförs av barnets föräldrar eller annan vårdnadshavare. I Det här borde alla veta om sexuella övergrepp mot barn har vi samlat svar på vanliga frågor om sexuella övergrepp mot barn. Kunskap är makt att hjälpa!


Kroppslig bestraffning och annan kränkning av barn i Sverige. För att förebygga barnmisshandel måste föräldrar skydda sina barn och kunna identifiera misstänkt beteende. Föräldrar bör också prata med sina barn om sex och aspekter kopplade till det från en tidig ålder.


När föräldrar och andra vuxna vårdnadshavare inte har förmåga att ta hand om barnet kan det ta sig olika uttryck. Barn som lever i omsorgssvikt har ofta ett. Den faktiska utvecklingen av barnmisshandel i Sverige skall beskrivas och förklaringar till denna utveckling sökas.


Vid Brottsförebyggande rådet (BRÅ) planeras för närvarande ett forskningsprojekt för att fördjupa kunskaper om barnmisshandel genom sammanställningar av olika typer av statistik och beskrivande studier av polisanmälda fall. Socialstyrelsens expertrapport ”Upptäckt och konsekvenser ”. En amerikansk läkare vid namn Caffey lämnade den första medicinska beskrivningen av skallskador och skelettskador som misshandlade barn typiskt uppvisar. Johanna Thulin från Åhus har skrivit just en doktorsavhandling om konsekvenserna av barnmisshandel. Utifrån barnens egna upplevelser. Lärare, skolkurator, skolsköterska och mentor, de är väldigt viktiga personer för de här barnen.


KIBB bygger på att familjer i öppenvår i grupp eller enskilt, får behandling i barn- respektive föräldragrupp. FRÅGA Jag blev polisanmäld av en granne för att jag lyfte min åriga dotter i armen och barn in henne i bilen för att hon trots det jag sagt kom hoppande på. Barnombudsmannen (BO) har tagit del av rubricerade betänkande. BO finner att Kommittén mot barnmisshandel har gjort en grundlig och i stort sett bra genomgång av barnmisshandeln och dess konsekvenser. Många av analyserna och övervägandena är gedigna och insiktsfulla och en hel del har tidigare förts fram av BO och av andra utredningar.


Grov misshandel medför också störst konsekvenser – av naturliga skäl. Straffet är som lägst fängelse i ett år och som högst så riskerar man ett fängelsestraff i sex år. Vad bedöms då som grov misshandel?


Barnmisshandel konsekvenser

En vanlig form av barnmisshandel är ”Shaken Baby Syndrom” där svåra skador kommer som följ och även hög dödlighet.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения