среда, 17 февраля 2016 г.

Brasilien jämställdhet

Här räknas även tillräcklig lön och socialt skydd in – jämfört med vita, brasilianska män. Straffriheten är utbredd för polis och militär. Många högutbildade kvinnor i städerna lever ett liv i relativ jämställdhet , medan kvinnor i andra delar av landet styrs av skrivna och oskrivna regler som begränsar deras rörelsefrihet.


Brasilien jämställdhet

Gender Inequality Index (GII) är en mätmetod som fångar upp skevheter mellan kvinnor och män på områden som hälsa, medbestämmande och yrkesdeltagande. Brasilien är inte ett land. Aktivister menar dock att det inte räcker med skärpta straff för att bekämpa de många sexualbrott som begås i landet.


Detta är särskilt synligt i städerna där en stor del av befolkningen lever i skumområden, också kallade favelas. UN Women är ett FN-organ som arbetar globalt för jämställdhet och för kvinnor och flickors rättigheter. UN Womens mål är bland annat att kvinnor ska delta i och gynnas av politiken i lika hög utsträckning som män, att kvinnor ska ha ekonomisk egenmakt och att de ska kunna leva sina liv fria från våld. Miljoner brasilianare är upprörda över reformerna.


Brasilien jämställdhet

En era närmar sig sitt slut med de olympiska spelen i Rio de Janeiro. Polisen har drabbat samman med demonstranter i flera städer. Men under OS är det Marta och gänget som har fått hemmapubliken att vråla mest. Ingen jämställdhet inom fotbollen i sikte Om man med jämställdhet menar att lika lön ska gälla för båda könen, så har det budskapet aldrig lyckats göra avtryck i fotbollsvärlden. Ryssland är vad gäller lagstiftning ett jämställt samhälle.


Högutbildade kvinnor i städerna lever ett liv i relativ jämställdhet. I praktiken är dock det ryska samhället som helhet präglat av traditionella könsroller och föreställningar, som den att kvinnor ansvarar för barn och familj. I många länder har vi genom­fört särskilda program som syftat till att för­bättra flickors sociala ställ­ning. Jämställdhets ­perspektivet genom­syrar UNICEFs hela verksam­het.


Brasilien jämställdhet

Vi har bland annat utarbetat en animerad film om Meena, en flicka i Nepal, för att visa betydelsen av flickors utbild­ning. Michelle Bachelet Jeria i Chile (t.v.) och Ellen Johnson Sirleaf i Liberia (t.h.) är två exempel. De får ofta mindre mat, omsorg och möjlighet att utvecklas.


Men Marta blev historisk i samband med sin första VM-match i Frankrike. Hon är den första fotbollsspelaren att ha gjort mål i fem olika VM-turneringar. Hon har dessutom gjort lika många mål (16) som Tysklands Miroslav Klose och är därmed delad etta i VM. En byggbransch för alla – så heter det projekt som Byggnads drog igång i början av året och som syftar till att förbättra arbetsmiljön och att öka kompetensen, jämlikheten och jämställdheten ute på arbetsplatserna. Ramboll har fått i uppdrag att stötta och kontinuerligt utvärdera pionjärprojektet.


Här hittar du gratis lektionstips och lärarmaterial som kan relateras till tema om jämställdhet och genus. Siktar på OS-guld – och jämställdhet. Nu vill Selecão feminina ta OS-guld – och förändra synen på damfotboll i landet. Under sitt besök träffar minister Haavisto Lettlands nyvalda president.


Donald Trumps lista över policyförslag bekräftar att han också önskar backa bandet på de framsteg som gjorts när det gäller hälsa, utbildning och jämställdhet. Läs nyheter, artiklar och se tv-klipp om Barbie på Aftonbladet. Konstnärsnämnden är en statlig myndighet under regeringen som främjar konstnärlig utveckling och förnyelse.


Det senaste om Barbie. Myndighetens uppdrag omfattar verksamma konstnärer.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения