вторник, 9 февраля 2016 г.

Blåst på blocket

Han blåste mig på 8kr. Rådet där är att först se föremålet fysiskt och även kontrollera att det är ärliga saker som säljs, säger Jonas Rickeborn, operativ koordinator på polisen i Enköping och Håbo. Blocket vid det laget.


Men några biljetter fick han inte och nu är händelsen anmäld som bedrägeri. Trist om man sparat ihop till något man blir blåst på. Det visade sig att tjejen i detta fall hade blåst ett 20-tal personer i samma veva.

I annonstexten angavs endast Swish eller kontanter, för Pia hade hört att överföringar mellan bankkonton kunde vara riskabla. Ett par personer svarade på annonsen. Köparen ringde dagen före julafton – En äldre karl ringde dagen före julafton och ville veta vikten på gulden. Det här skriver jag mest som en varning, men också för att berätta.


Vill du kolla en persons identitet innan du släpper in en främling i ditt hem eller skickar pengar för något du ska köpa på nätet? Sajten Idkollen kan bekräfta uppgifterna. Fortfarande inga hjul jag blev nog blåst iallafall.


Säger bara en sak passa er noga när ni handlar på blocket eller någon annanstans.

Betala aldrig i förskott om ni inte känner personen och det handlar om mycket pengar. Se åtminstone till att ha ett telefonnummer eller en adress innan ni skickar in pengar. Jag har i allafall lärt mig något. Och grädden på moset är ju försäkringen, jag får ingenting från försäkringsbolaget, säger han.


Följ alltid med på provkörningar. Kvinnan var på jakt efter en lägenhet i Lun och hittade en lämplig som annonserades ut till uthyrning på den populära sajten. Hon kontaktade annonsören som bekräftade att lägenheten fortfarande var ledig. Tyvärr, meddelade mannen med lägenheten, så jobbade han i Danmark och kunde därför inte visa lägenheten på ett tag. Dessutom finns inte hans telnr på vare sig Eniro eller Hitta.


Hade nog då sett det som en läropeng. En 20-årig gotlänning åtalas nu för penningtvättsbrott, misstänkt för att ha hjälpt till. Det anser företagets kundsäkerhetschef Thomas Bäcker. Jag är väldigt tveksam till att handla på blocket generellt.


Pratade med en polis vid ett tillfälle som nämnde att det är ganska betydande handel med stöldgods där och jag känner helt ärligt att jag inte vill stödja brottslighet. Plus självklart risken att helt enkelt bli blåst på pengar. Det ser ut som att du använder en gammal webbläsare. Vi kan inte garantera att allting ser och fungerar som det är tänkt.


Den enklaste och rekommenderade lösningen är att byta till en modern webbläsare med officiellt stöd.

Klicka på någon av ikonerna nedan och följ instruktionerna på sidan. Något oförsiktigt kan man tycka så satte han in pengarna på ett konto, men någon grävskopa såg han sedan aldrig till. Hitta billiga flygbiljetter från alla flygbolag på ett ställe! Gör inte affärer med utlandet. Sv: Billig Eura på blocket När man kollade på bilden på blocket så verkade det som att bilden var tagen utanför en försäljning, det stod fler husbilar inne i hallen.


Detta har ju hänt tidigare att bedragarna tar bilder på husbilar hos firmor och sedan lägger ut. Uppe på vinden för att inspektera beståndet av äggkartonger, DE FINNS KVAR! Hundkvinnan har inte hittat dem ännu, och plötsligt slår det mig med full kraft att hon naturligtvis vet var kartongerna är nu.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения