среда, 17 февраля 2016 г.

Familjeterapi utbildning

Familjeterapi utbildning

Många utbildningar erbjuder praktiska exempel där du rollspelar i olika samtalssituationer – i kombination med teori. De flesta utbildningarna är knutna till en fast ort, men det finns några som är tillgängliga på distans genom digitala medel. Allt för att du ska hitta något som passar din vardag! Utbildningar inom familjeterapi. Här nedan finns listat utbildningar i familjeterapi.


Kostnadsfria utbildningar länkas. Svenska föreningen för familjeterapi SFFT, tar ej ansvar för kvaliteten på listade utbildningar. Information finns på FFT Sveriges webbplats. Det finns inga formella krav för att utbildas i FFT men relevant grundutbildning förordas. Systemisk terapi menar att problem och psykosociala symptom har sitt ursprung i relationerna mellan de människor som finns i det nära sammanhanget t. Terapeutiska processer, målgrupper och tillämpningsområden där kommunikation, struktur och process är centrala begrepp.


Under utbildningen kan gästföreläsare delta. Boken ges ut av Studentlitteratur. Den riktar sig även till dig som vill arbeta med psykoterapi under handledning inom ramen för ditt vanliga yrke.


Funktionell familjeterapi och multisystemisk terapi (MST) är vetenskapligt utprövade metoder som speciellt riktas till ungdomar med asocialt utagerande. Syftet med arbetet är att sammanställa både svensk och internationell forskning vad gäller effekterna av systemisk-, par- och familjeterapi och göra det tillgängligt för fältet och beslutande organ vad gäller upphandling och ackreditering av psykoterapeuter. Förkunskaper med grundutbildning som socionom, psykolog, beteendevetare eller liknande samt flerårig erfarenhet från verksamhet inom socialtjänst, BUP, habilitering mm är lämpligt. Familjeterapi fungerar!


Handledningen påbörjas med att studenterna i sina handledningsgrupper arbetar med familjerekonstruktion av egna familjer under timmar. Momentet ges under termin 1. Främsta utbildningarna i landet! Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till st företag kontaktar dig med rätt förslag!


Familjeterapi utbildning

Behörighetskrav För att vara behörig till kursen krävs socionomexamen omfattande 2högskolepoäng innehållande ett examensarbete omfattande minst högskolepoäng eller motsvarande akademisk yrkesutbildning inom det psykosociala fältet. ABFT har utvecklats som en manualiserad specifik metod för att behandla ungdomsdepression. Tillsammans med övriga kursdeltagare diskuteras etiska dimensioner i familjebehandling och barnperspektiv på behandlingsprocesser. Utrymme ges för reflektion och erfarenhetsutbyte.


Utöver detta erbjuder kursen kunskap om anknytningsbaserad familjeterapi och transnationella familjer i relation till bemötande. I behandlingen deltar även ungdomarnas föräldrar, familjer och sociala nätverk. Marte Meo och Barnorienterad familjeterapi är metoder som inriktar sig på samspel mellan föräldrar och mindre barn, och där videoåtergivning spelar en stor roll. Vi arbetar framförallt med metoden MDFT (multidimensionell familjeterapi ). Våra terapeuter har även utbildning i kognitiv beteendeterapi (KBT) – Steg dialektisk beteendeterapi, beteendevetenskap, tolvstegsprogram och pedagogik. Handledning på familjeterapeutiskt arbete kommer att inriktas på sessionsrapporter, inspelat material och direkthandledning samt skriftlig psykoterapisammanfattning.


Den legitimationsgrundande psykoterapeututbildningen i familjeterapi är en sammanhållen utbildning som leder till psykoterapeutexamen. Examen uppnås efter fullgjorda kursfordringar om sammanlagt högskolepoäng under en treårsperiod. Den terapeutiska inriktningen bygger på Salutogenes, System- och Kontextuell teori.


Parterapi erbjuder en möjlighet att undersöka och förstå konflikter och problem som ett par går igenom. Problemen har oftast en negativ effekt på arbetslivet och föräldraskapet. Lars Karlsson är socionom och legitimerad psykoterapeut med inriktning systemisk familjeterapi.


Lars har också en grundläggande psykoterapeutisk utbildning i psykoanalytiskt orienterad psykoterapi och KBT. Lars har under år arbetat med barn och familj i olika former.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения