четверг, 25 февраля 2016 г.

Depression behandling

Bota depression utan medicin. Effektiv hypnos ljudbok hjälper dig. Ju lindrigare depression du har kan fysisk aktivitet vara första steget, eventuellt kombinerat med samtalsterapi. Om detta tillsammans inte häver tillståndet eller om man redan från början har en svårare depression är behandling med antidepressiva läkemedel den bästa lösningen.


Depression behandling

Psykoterapi kan hjälpa vid depression. Att gå i terapi kan också underlätta för dig som gör förändringar i dina vanor. Den vanligaste behandlingen vid depression är kognitiv terapi, KBT eller interpersonell terapi, IPT. Det finns KBT- behandling som du kan få via nätet. Läs mer om psykoterapi och annan psykologisk behandling.


De vanligaste behandlingarna mot depression är olika former av psykologisk behandling och antidepressiva läkemedel. På gruppnivå är det inte så stora skillnader mellan dessa behandlingar vad gäller effekt på symtom. Men olika typer av behandlingar kan passa olika bra för olika individer. Vare sig du får läkemedel eller annan behandling mot depression ska du alltså ha en återkommande kontakt med den som behandlar dig.


Uppföljningsträffar och samtal har betydelse för tillfrisknandet. Det är också viktigt för behandlingens resultat att ha tilltro till den och medverka aktivt till sitt tillfrisknande. När barnet eller tonåringen har en svår depression kan ibland medicinering vara nödvändigt för att annan behandling ska fungera. Då kan hen få pröva behandling med antidepressiva läkemedel redan inom två veckor.


Vid lätt, lindrig depression rekommenderas inte läkemedelsbehandling. Vid svårare depressioner , speciellt då den sjuka kan utgöra fara för sig själv på grund av självmordstankar, kan det bli aktuellt med sjukhusvistelse. Patienten bör erbjudas en aktiv uppföljning, kontinuitet och ett strukturerat omhändertagande, med hög tillgänglighet. Närstående, arbetsplats och vb socialtjänst kan involveras.


Depression behandling

Lätt – Medelsvår depression : De flesta patienter med lätt – medelsvår depression behandlas i primärvård. Vilken behandling man väljer beror på typ av depression , och hur svår den är. En lätt eller lindrig depression kan gå över av sig själv. Med stöd och hjälp kan det gå fortare.


Det är viktigt att försöka behålla sina vardagliga rutiner och sova och äta regelbundet. Cirka en tredjedel av patienterna som kommer till behandling för depression svarar på första behandlingsförsöket och blir återställda. Ytterligare cirka en tredjedel blir återställda på förnyade behandlingsförsök.


Depression behandling

Detta innebär att ca en tredjedel av patienter med depression inte svarar på upprepade behandlingsförsök. Om du är ledsen, nedstämd och orkeslös varje dag under minst två veckor kan det handla om en depression. En äldre person kan ha sämre förutsättningar att klara en viss behandling på grund av att kroppens kondition avtar.


Materialet på sidan är relaterat till behandling av depression enligt Beteendeaktivering. Till höger på sidan finns material för nedladdning. Såväl över- som underbehandling är vanligt. Behandling sker ofta med läkemedel. Det vetenskapliga underlaget för behandling av depression hos de mest sjuka äldre är bristfälligt.


Icke-farmakologisk behandling. Psykosocialt stö och god omvårdnad. Problemlösningsterapi, en enklare form av kognitiv terapi, har visat god effekt på depressionssymtom hos patienter med sviktande hälsa (10). Modul – Introduktion till depression.


Målet med sessionen är att inleda behandling och att patienten ska få börja registrera sitt mående i en aktivitetsdagbok. Som grund för detta presenteras en KBT-modell för depression som utmynnar i en rational för beteendeaktivering. Detta är ännu viktigare om ett definierat trauma föregått insjuknandet eller om bristande självtillit och negativt tänkande kvarstår efter behandling av depressionen.


Vid insjuknande av en ung person, 14–år, och förekomst av bipolär sjukdom i släkten bör detta föranleda tätare kontroller och längre tids uppföljning. Formålet med behandling. Formålet med at behandle en depression er at bedre dit humør, livskvalitet, evne til at arbejde og dit forhold til andre mennesker. Formålet er også at forebygge, at du bliver syg igen.


Depression, behandling.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения