пятница, 26 февраля 2016 г.

Fördröjt missfall

Fördröjt missfall

Fördröjt missfall : Kvinnor kan uppleva ett missfall utan att veta om det. Ett fördröjt missfall är när fostrets död har inträffat men kroppen reagerar inte med att stöta ifrån dig det. Det är inte känt varför detta inträffar.


Fördröjt missfall

Där hittade de inget hjärtljud och sa att barnet dött i v. Sen blödde jag inget på två dagar så började undra om det fanns hopp ändå? Missfall utan symptom. Du kan också få missfall där kroppen inte stöter ut fostret på en gång.


Dessa missfall kallas för fördröjt missfall. För ca dagar sedan fick en bekräftad graviditet hos BM. Var naturligtvis supergla spontan graviditet efter års kämpande. Det blir inget barn av graviditeten. Det finns olika typer av missfall.


Det kan dröja flera veckor innan du upptäcker att det har blivit ett. Fast då var det ju ett missfall och inte ett fördröjt missfall. Om du började blöda av dig självt innan fostret kunde konstaterats dött. Beklagar hur som helst att du fick gå igenom det.


Kom in för sista kontrollen och efter någon minut så sa läkaren att det rör sig om ett fördröjt missfall. Jag blödde fortfrande rikligt och läkaren gav mig helgen till att kroppen skulle sköta missfallet själv. Sker ett missfall efter vecka så kallas det för ett sent missfall.


Om fostret har hjärtslag minskar risken. Om det har konstaterats ett hjärtljud vid vecka så minskar risken för missfall betydligt. Enligt studier så är risken för missfall bara procent om det hörs hjärtljud vid vecka och om graviditeten i övrigt är normal. Usch så trist, kramar i massor till dig. En bekant till mig har nyligen varit med om samma sak.


Hon fick en blödning i v. UL dagen efter, då visade det sig att fostret var dött. Läkarna ville vänta med skrapning för att se om fostret lämnar kroppen själv. Om livmodern inte lyckas stöta ut alla rester fortsätter blödningarna – då behöver kroppen hjälp att avsluta missfallet. Vid så kallat fördröjt missfall eller ”missed abortion” får du kanske bara en brunaktig flytning och kroppen behöver även då hjälp att stöta ut resterna av graviditeten.


Fördröjt missfall

Jag fick konstaterat fördröjt missfall i vecka 15. Vi hade varit på det första ultraljudet i vecka och allt hade sett bra ut. Jag var på ett vanligt rutinbesök till rådgivningen då hälsovårdaren inte kunde hitta några hjärtljud.


Det kallas fördröjt missfall eller missed abortion. Ibland kan fostret ha varit dött i flera veckor innan kvinnan får någon form av symtom, och det är inte ovanligt att man fortsätter att känna sig gravid. Oftast märks ett missfall genom att du får ont i magen och att det börjar blöda. Blödningen brukar innehålla en del slem och tunn vätska, och kan också innehålla blodklumpar.


Ibland dröjer det flera veckor efter att graviditeten tagit slut innan fostret stöts ut ur kroppen. I vissa fall kan ett missfall förutses och inte kunna hävas. Graviditeten kan bli avbruten och embryot dö, utan att det lämnar kroppen ( fördröjt missfall ), då skrapning måste företas.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения