вторник, 9 февраля 2016 г.

Patent och registreringsverket företagsnamn

Patent och registreringsverket företagsnamn

Ease your daily tasks, be time-efficient and easily maintain all your patents. Your custom white-label platform. Maintain your client relations. Transparent fees all the way. Flexible and smart billing.


Patent - och registreringsverket är centret för immateriella rättigheter. Vi arbetar för ökad innovation och tillväxt i Sverige. Bolagsverket registrerar ditt företagsnamn. Det finns dock även andra typer av namn och namnskydd som registreras hos olika myndigheter och organisationer.


Nedan följer några exempel på vart du kan vända dig för information och registrering. Vad gäller om jag ska importera? Hur redovisar jag och till vem, är några frågor vi får svar på i det här avsnittet. Hur skyddar du ditt företagsnamn och varumärke?


Patent och registreringsverket företagsnamn

Namn eller företagsnamn på sökanden ska framgå. En tydlig avbildning av märket måste finnas. När du har lämnat in din ansökan kan du inte ändra varumärket så att helhetsintrycket förändras – då krävs en helt ny ansökan. Detta följer av en så kallad registerhållningsregel och hör ihop med att företagsnamn i samma register måste kunna skiljas åt.


Vid bedömningen av om två företagsnamn är identiska bortser vi från beteckningar som exempelvis aktiebolag, AB och handelsbolag. De olika företagsformerna registreras i olika register. Företagsnamn som innehåller bokstäver och siffror. Ett företagsnamn får inte bara innehålla bokstäver som inte bildar ett ord. Namnet får inte heller innehålla bara siffror.


Ett vanligt sätt är att välja en bokstavskombination tillsammans med ett ord som beskriver vad företaget gör, till exempel JK IT-konsult. En bra firma är slagkraftig och lätt att komma ihåg. En genomtänkt firma främjar också företagets affärsverksamhet.


Använd ditt företagsnamn alltid i den registrerade formen. Här ansöker du också om utgivningsbevis för tidningar. Om du bryter mot detta kan det leda till att du blir permanent avstängd och din Internetleverantör kontaktas. Varje meddelandes IP-adress sparas för att stärka detta vid eventuellt missbruk. Du går med på att webbmaster, administratör och moderatorer har rätt att ta bort, ändra, flytta eller stänga vilka inlägg som helst, när som helst.


Registrering: Här får du veta hur du enklast går tillväga när du ska registrera ditt företag. Webbseminarierna startar den 14. Skillnaden mellan granola och müsli är att granolan är rosta medan müslin inte är det. Hur är det då med företagsnamn och varumärke? Och varför ska du egentligen registrera ett varumärke när du redan har ett företagsnamn ? Genom att kontakta oss kan du få information om när motpartens företagsnamn registrerades och vilken verksamhet det avser.


I normalfallet krävs att ditt företag är verksamt inom samma bransch som motparten för att det ska vara fråga om ett intrång.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения