понедельник, 22 февраля 2016 г.

Barnuppfostran i sverige

Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Med rätt metod kan du förebygga trots. Den svenska skolan har förstås kunskapsmål som ska uppfyllas.


Alltså: det viktigaste med barnuppfostran var att visa barnen kärlek enligt de flesta tillfrågade. I Irak är det tvärtom, därför blir det ofta stora kulturkrockar, säger Seve Hajo som lyckats anpassa sig till de lagar och regler som gäller i det nya. Därför ska man potträna i tid.

Synen på barnuppfostran skiljer sig inte bara över tiden, utan även kulturellt. Barnuppfostran är uppfostran av barn. Att se barnuppfostran som en förhandling istället för tillsägelser kan hjälpa dig till att få dina barn att göra som du vill. Det handlar inte om mutor som förhandling, utan att vända på problemet.


Ställ frågor till ditt barn som gör att barnet gör ”rätt”. Man började se på barndomen som en period i livet då man har andra behov än man har som vuxen. När min man säger något till sonen så ska han lyda, vill min man att han ska ha mössa på sig, då ska han det.


Vill min man att han ska klippa håret kort då får inte vår son triskas och välja att ha långt hår istället.

En sorts demokratisk uppfostran där föräldrar resonerar mycket med barnen och som är väldigt viktigt och väldigt bra, förklarar barnpsykologen Martin Forster. Det finns många likheter men också stora skillnader mellan olika skolor och skolsystem. Det kan röra sig om allt från föräldranärvaro, läxläsning, att passa tider, läroplanen, klädsel till skolresor, simning och gymnastik. Sverige skulle gå i så kallad folkskola.


Föräldrar har alltid varit måna om sina barns prestationer – men nu i högre grad än någonsin. Barn hade till skillnad från vuxna inget skydd mot att bli misshandlade. Lagen hånades av omvärlden men idag har länder förbud mot barnaga. Har två barn, båda under två år. Märker en stor skillnad på kultur vad gäller barnuppfostran.


Våra barn har börjat skolas in på förskola. Har försökt att lära dom att ta ansvar för sina egna handlingar från tidig ålder. Förstå regler som gäller.


Låter kanske tufft och kallt men även ett litet barn måste förstå när föräldrarna sätter gränser. Föräldrarnas bör inte diskutera barnuppfostran framför barnen. Om du ser eller hör att din partner gör något som du inte kan ställa upp på är det bäst att vänta med att prata om det tills ni är ensamma. Det är bäst för barnet och er själva.


Rädda Barnen arbetar sedan många år med att aga ska förbjudas i hela världen.

En viktig del av vårt arbete är att förändra attityder till barnuppfostran hos föräldrar, lärare och andra vuxna som ofta möter barn. Här är sötsaker en hörnsten i normal barnuppfostran , det som vuxna lockar och belönar med. Det kan förvåna om man tänker sig att alla föräldrar till barn är normala föräldrar.


Kommer kanske skaffa barn. När Astrid Lindgren fick frågan om barnuppfostran sa hon alltid att en skulle älska sitt barn, gör du detta löser sig allt annat. Detta leder mig fram till förslaget att vi ska lägga ner alla barnuppfostran. Idén om barnuppfostran bygger nämligen på antagandet att barn är lata.


På den tiden var det tillåtet att aga sina barn. Jag kan inte tänka mig att ett barn på sen tiden kunde svära åt sina föräldrar, eller svära över huvudtaget. Psykiatern David Eberhard ser ett samband mellan dagens barnuppfostran , ökad psykisk ohälsa hos unga och en stor osäkerhet hos föräldragenerationen.


Han är inte förvånad över uppgifterna om att trycket på olika stödgrupper för föräldrar runt om i landet är högt.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения