понедельник, 15 февраля 2016 г.

Elena ferrante min fantastiska väninna

Elena ferrante min fantastiska väninna

Köp dina favoritböcker till bra priser. Alltid fri frakt över 1kr. Skickas inom 3-vardagar. Elena återvänder till Neapel och får reda på att Lila förlovat sig med Stefano Carracci. Stefano har även bestämt sig för att satsa på de skor Lila och hennes bror tagit fram.


Elena ferrante min fantastiska väninna

Elena är förvirrad och förlovar sig hastigt med Antonio, trots att hon inte är kär i honom. I Neapels arbetarkvarter växer två läshungriga flickor upp på 50-talet. Men ska de lyckas skapa sig egna liv trots pressen från familj, fattigdom och lokal hederskodex? Premiär på HBO Nordic senare i höst.


Det är en av höstens mest efterlängtade tv-serier. Publicerad Sön jan 02:00. I en hyreskasern nära landsvägen i femtiotalets Neapel. Jag gissar att förlaget Norstedts fått buda högt för att lägga beslag på de svenska rättigheterna. Klart står i alla fall att hennes storslagna romanepos om fyra böcker tagit världen med storm, och hon räknas idag som en av Italiens viktigaste författare.


Magnus Lindström ser redan fram emot nästa del. Jag försökte mig på den för ett år sedan på engelska. Men platsen var Astrid Lindgrens barnsjukhus och det var helt enkelt inte rätt tillfälle att läsa en bok på engelska i mobilen. Elena Ferrantes romansvit har blivit något av en snackis.


Lilas son Rino tror att hans mor gömmer sig hos Elena , som nu är bosatt i Norditalien och en etablerad akademiker, men Elena och Lila har inte haft kontakt med varandra på ett tag. Det är få böcker som blivit så väl mottagna det senaste året av både kritiker och läsare som Ferrantes första i sin serie om de båda väninnorna. Meningarna var väldigt delade för att uttrycka det milt. Några stycken var väldigt nöjda, andra tyckte att den var väl bra och någon tyckte att den var direkt dålig.


Ferrante och jag hade ett tätt samarbete, säger regissören Saverio Constanzo till TT. Romanen fungerar nämligen både som snabbläst strandlektyr och som eftertänksam och långt mer givande långsamläsning. Den här boken var väldigt omskriven och hyllad när den kom ut. Jag kunde inte låta bli att lockas av det jag läste om den, men var inte helt säker på att det var min typ av bok, så jag ställde mig i en lång bibliotekskö.


Inspelningen har pågått för fullt i Neapel, platsen där Ferrantes romansvit utspelar sig, men är nu avslutad. Så fort någonting blir höjt till skyarna, så snart superlativen trängs och när kultursidorna i stora tidningar tävlar om att droppa ord som utvecklingsroman och mästerverk uppstår hos mig ett allvarligt läsmotstånd. Maja Rung och Ruth Vega Fernandez är fantastiska i sin nyanserade gestaltning. Iscensättningen av Ferrantes romansvit om väninnorna har i förväg lockat stor publik till teatern, och både läsare och andra kan glädjas åt att möta dem på scenen, skriver Sara Granath.


Här är min recension och den är något längre än den som Bokus fick eftersom jag var tvungen att korta ned den innan jag kunde publicera den. Lena Kvist läser en bok som visar sig vara en bok. Bok Barndom Och Tonår Bok.


Min Fantastiska Väninna. Bok Medelålder Och Åldrande Bok.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения