среда, 22 июня 2016 г.

Feromoner kärlek

Utöver dessa kemiska beteckningar på vad kärlek är, enligt forskare, så är kärlek något oerhört individuellt. Alla människor uppfattar och känner kärlek på olika vis. Wen Zhou och de andra forskarna i gruppen använde videoinspelningar av ljuspunkter, som följde ett mänskligt rörelsemönster. I kärleksforskningen har man länge diskuterat mänskliga doftburna signaler, s k feromoner – “ kärlekens lukt”. Ordet “feromon” kommer från de grekiska orden pherein och hormone, som betyder transportera och stimulera.


I en vetenskaplig undersökning tillsatte forskare feromoner i en kvinnlig parfym. Feromoner ger ökad sexlust. Testpersonerna som var med i undersökningen var kvinnor mellan 19- år och singlar med normal menscykel.


Den största delen av insekters och djurs sexuella förhållanden styrs av feromoner , som uppfattas av ett eget känslo-organ, det vomeronasala organet (VNO) i näsan. Viktigast är att ni vill vara med. Kärlek , vänskap och singeldjungel. Denna underbara, ljuvliga, härliga och fullkomligt vidriga känsla som inte bara får våra hjärnor att kortsluta. Det mixtrar även runt med våra kroppar på ett rent bokstavligt sätt och förvandlar oss till någon märklig hyperventilerande, svettig, stammande varelse vi inte alls känner igen.


Således, och som mångsidiga och detaljerade studier har visat, betydelsen av dessa feromoner är att förbättra den sexuella attraktion hos både djur och människor, vanligen genom svettkörtlarna som producerar och utsöndrar svett. Det är det vomero-nasala organet som fångar in de här dofterna, de så kallade feromonerna , förklarar Ernst Nyström, läkare vid Sahlgrenska akademin i Göteborg. Han är endokrinolog, alltså specialist på de hormonbildande organen. Men han är också allmänt intresserad av och påläst i det som skulle kunna kallas kärlekens kemi.


Men det är inte bara rent verbalt som vi vill veta att vi är omtyckta. Han förklarar även att kroppsspråk och handlingar som indikerar att personen gillar dig kan leda till ett starkare intresse och, förhoppningsvis, även kärlek. Det krävs dock att man tycker att personen är någorlunda fysiskt och personlighetsmässigt attraktiv. I vr guide kan du lsa om hur du enkelt ervrar med hjlp av feromoner.


Feromoner kärlek

Lr dig att flrta och f din drmpartner nu. I år är det år sedan feromonerna gjorde entré på världsscenen, och snart år sedan de började användas för att förklara mänskligt beteende. Det finns även en teori enligt vilken människor är kompatibla med feromoner inte bara attraherar varandra i en sexuell mening, men de sannolikt det är kärlek. Men det faktum att en kvinna som en man, och vice versa, visar tydligt effekten av substanser. Finns det kärlek potions att attrahera det motsatta könet?


Kan killar har en kant attrahera kvinnor med en kärlek doft? Men alla känslor som är kopplade till kärlek är inte ”romantiska”. Många av dem kommer faktiskt från hjärnan.


Deras definition var att feromoner är kemiska ämnen som en insekt utsöndrar och som bär ett meddelande om just den individens fysiologiska eller beteendemässiga tillstånd till andra medlemmar av arten. Att tala om en biologisk förklaring till kärlek kan vara lite nedslående. För en del människor gör denna sakliga förklaring av kärleken att spänningen försvinner. Detta gör det möjligt att uppleva kärleken på ett mer medvetet sätt. Att träning har en positiv effekt på hormonbalansen i kroppen är ingen nyhet.


Men finns det bevis på att träning, på till exempel gym, ger dig den positiva effekten att kanske träffa eller bli träffad av den stora kärleken ? Mängder av studier visar att träning har en positiv effekt på den hormonella balansen i kroppen. Du kanske har en dålig erfarenhet och har hört att det inte finns tillräckligt med kemi mellan Er. Tja, detta uttalande kan vara mycket bokstavligt, eftersom kvinnor faller för… av lukten. Det är nämligen ditt luktsinne som styr ditt känsloliv och din sexualitet.


Här spelar doftämnet feromoner en stor roll. Könshormonet är doftlöst och man uppfattar det själv inte som en lukt. Det verkar istället på ett omedvetet plan. På ämnet feromoner i vetenskapen finns det många intressanta funn och bevis, dessa ämnen tros av forskare, har en bra framtid och döljer ett stort antal nya upptäckter.


Jag är säker på att många, gå till apoteket, sett, sålde parfymer med feromoner , men i alla fall att de är mycket billigare att köpa specialiserade kön butiker. Skeptiker kan säga att feromoner , det är bara en annan fiktion och inte värt att spendera pengar på sådana andar. Om du ser ett mönster i att du blir förälskad i personer som inte visar dig respekt och kärlek så måste du öka din självrespekt för att komma tillrätta med detta.


Om du lämnar relation efter relation – fundera på varför du är så rädd för att binda dig vid en person. Försök att utmana dig själv och förändra lite i taget. Lina är biträdande redaktör på Söndag, journalist, relationsskribent och utbildad par- och relationspedagog.


Här skriver hon om allt som rör att vara ihop.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения