среда, 8 июня 2016 г.

Lågaffektivt bemötande föreläsning

Jag föreläser om hantering av problemskapande beteende utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt. Lågaffektivt bemötande är en framgångsrik metod för att hantera och förebygga problemskapande beteende. Temat det här året är ”Rätten att vara den man är”, något som speglar den humanistiska etik som lågaffektivt bemötande bygger på.


Ofta reagerar de med samma affekt som de presenteras för. Orsaken till det är att affekt smittar, men att de flesta av oss som ganska små lär oss att skilja på om det är vår egen affekt eller någon annans vi känner. Jag har genom åren träffat på en mängd psykologer som tror att lågaffektivt bemötande är en TBA-meto alltså en metod som grundar sig på tillämpad beteendeanalys. Fokus ligger på att hitta sätt för omgivningen (personal eller anhörig) att hantera problemskapande beteenden.


Konflikter och beteendeproblem är ofta vardag i förskolan. Den här boken visar hur personalen kan tänka och agera i mötet med barnen i en mängd utmanande situationer. Metoderna utgår från förhållningssättet lågaffektivt bemötande och handlar bland annat om att anpassa krav samt hantera konflikter och fysiskt våld.


Referenser i urval, lågaffektivt bemötande. Ska ses som en referenslista till Bo Hejlskov Elvéns föreläsningar. Bendixen, Esbensen et al. Magtanvendelse i Folkeskolen. Det handlar om att ha förståelse om varför individen tar till problemskapande beteende.


Tydliggörande pedagogik – varför är det viktigt att använda och hur gör vi för att komma igång? David Edfelt, psykolog och Anna Sjölun beteendevetare. Vi kan då minimera våld och självskada enbart genom ett ändrat arbetssätt. Hur ser Bo Hejlskov Elvén på hur vi kan optimera vårt bemötande i vardagen?


Lågaffektivt bemötande föreläsning

Hur undviker vi oro och aggressivitet? Vad betyder lågaffektivt bemötande och hur gör man då? Låg-affektivt bemötande har sin utgångspunkt i att människor med problemskapande beteende ofta har svårigheter med att reglera affekt. Två dagar som kommer att vara fyllda av föreläsningar och workshops kring hur man i olika verksamheter kan använda lågaffektivt bemötande. Dessutom finns det inom lågaffektivt bemötande verktyg för att hantera våld och annat kraftfullt beteende när det i alla fall uppstår.


Några kanske på sikt vill lära sig mer och då kommer det hjälpa människor i deras omgivning, säger Annelie Karlsson. Hur skapar vi en arbetssituation som är bra för både individen och personalen? Föreläsning med Bo Hejlskov Elvén. Till sist behöver vi kunna förändra, t. Psykologen Bo Hejlskov Elvén föreläser utifrån nya boken som förenar lågaffektivt bemötande med tydliggörande pedagogik. Av Pedagogisk Psykologi Vår kollega Stefan Boström har tagit fram ett spännande alternativ till böcker och föreläsningar om lågaffektivt bemötande.


Lågaffektivt bemötande föreläsning

Personalens bemötande vid svåra beteenden och förhållningssätt i mötet med personer som har funktionsnedsättning är avgörande för utveckling av svåra beteenden som till exempel självskadande beteende, aggressivt beteende och passivt beteende. Vid lågaffektivt bemötande får ni verktygen. Lokal: Meddelas senare,.


I stort sett alla våra föreläsningar och kurser kan köpas hem som uppdragsutbildning.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Популярные сообщения